genetische manipulatie in voedsel

Margje Vlasveld margje at DAXIS.NL
Tue Jun 13 16:04:41 CEST 2000


reaktie op Ramon Barends

Dus D'66 wil niet weten wat we eten! Hoeveel voedingsvoorlichtingsprogramma's zijn er al gemaakt met de titel "weet wat je eet"? Veel! Maar kennelijk zijn die niet besteed aan de democraten van 1966
Wat doet D'66 in de Tweede Kamer met deze struisvogelpolitiek? Hopelijk schoffelen ze niet teveel onaangename informatie onder het tapijt onder het motto: wat niet weet wat niet deert....

Wat niet weet wat niet deert, een oud gezegde en hoewel waar, daarom nog niet wenselijk! Integendeel, als de politiek zo gaat redeneren onthoud zij het volk willens en wetens informatie. Eten moet je doen met plezier en met vertrouwen dat het voedsel goed is. Dat vertrouwen raken steeds meer mensen kwijt. Ik denk dat de spijsvertering en daarmee de gezondheid niet gebaat is.
Deze "visie" van D'66 ten aanzien van gentech in landbouw en voedsel is niet alleen arrogant maar ook een teken van machtsmisbruik. Wat geeft hen het recht te bepalen wat wij zonder het te weten in onze maag krijgen?
Ook de door Borst ingevoerde term genetische modificatie voor genetische manipulatie is schandelijk en ronduit misleidend. Waar blijven de kritische kamervragen?
Margje Vlasveld.


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20000613/4f6cb604/attachment.html>


More information about the D66 mailing list