[D66] Leger afschaffen

Henk Vreekamp vreekamp at knoware.nl
Tue Sep 11 16:34:54 CEST 2012


Ernst,

Ik ken Hachchi gans en al niet. Uit haar webprofile blijkt niet dat ze, voor haar 32ste, bij de Marine zat. Een manco op zich. Ze pleit voor een Benelux-leger. Nou, zoals je begrijpt vind ik dat water naar de zee dragen - zeker als je weet hoe krakkemikkig en duur de Belgische groenhemden opereren (kwestie van Vlaams nieuws volgen). En dat ze aandacht voor de veteranen vroeg is evenmin een pre - welke veteranen? de kwakzalvers in Indonesie?

Kortom, als iemand behoefte heeft aan contact, mag het van mij. Een beetje zelfstandig nadenken lijkt me minstens even zinvol...
hv,u
  ----- Original Message ----- 
  From: Ernst Debets 
  To: 'informele D66 discussielijst' 
  Sent: Monday, September 10, 2012 11:37 PM
  Subject: Re: [D66] Leger afschaffen


  Henk,

   

  Ik raad je aan om dit aan Wassila Hachchi voor te leggen (D66 fractiespecialist Defensie), die zal je als oud-marineofficier het partijstandpunt uitstekend kunnen uitleggen!

   

  Ernst Debets/

  Zaanstad

   

  Van: d66-bounces at tuxtown.net [mailto:d66-bounces at tuxtown.net] Namens Henk Vreekamp
  Verzonden: maandag 10 september 2012 22:21
  Aan: informele D66 discussielijst
  Onderwerp: [D66] Leger afschaffen

   

  Democs,

   

  Nog een hot item waar links en rechts omheen loopt: de uitgaven voor het Ministerie van Oorlog en Defensie (Oorlog o.a. wegens de ''politionele actie" in Afghanistan).

   

  Er groeit voorlopig een meerderheid om de JSF niet aan te schaffen. Te verwachten valt dat de PvdA wel een smoes zal verzinnen om toch door te gaan.

   

  Belangrijker zijn de structurele bezuinigingen. Ik denk dat je hier de troepen in twee categorieen moet indelen: 1. zij die als totaal onderdeel betrokken zijn bij oorlogssituaties waar NL direct wordt geraakt, met name dus het landleger, en 2. zij die ook en vooral preventief werkzaam kunnen zijn, met name dus marine en luchtmacht.

   

  Ik vind eigenlijk dat het landleger gewoon kan worden afgeschaft: het verliest altijd, de collateral damage is te groot. Alleen luchtmacht en marine kunnen nuttig zijn bij politietaken tegen etnisch geweld, kapingen e.d. Die zijn meer investeringen waard, ten bate van mensenrechten, internationale handel e.d. En voor onverwachte grenstaken kun je de marechaussee uitbreiden.

   

  Dus, waarom neemt D66 niet zulk een duidelijk standpunt in?

   

  Groetjes in formatietijd,

  Henk Vreekamp, Utrecht

   



------------------------------------------------------------------------------


  _______________________________________________
  D66 mailing list
  D66 at tuxtown.net
  http://www.tuxtown.net/mailman/listinfo/d66
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20120911/1aa3614d/attachment.html>


More information about the D66 mailing list