Voorzitter van keuringsartsen

Ger gmw.arts at HOME.NL
Wed Oct 19 17:36:25 CEST 2005


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Verzekeringsgeneeskundigen

Jan Hein Wijers is voorzitter van de Vereniging van Verzekeringsgeneeskundigen. Hem verbazen de eerste resultaten van de herbeoordelingen niet. Maar volgens Wijers is nu de grens van het toelaatbare bij de medische keuringen wel bereikt. "Iemand die thuis kan functioneren en een boodschap kan doen, is daarmee nog niet geschikt om te werken," aldus Wijers. "Maar dat zijn wel de normen waarnaar wij moeten oordelen. Natuurlijk kun je als arts oordelen dat richtlijnen tekortschieten en hebben we een eigen verantwoordelijkheid. Maar blijkbaar vindt de politiek dat zij hierin een grotere verantwoordelijkheid heeft," zegt Wijers. 
 

Verder vindt Wijers dat er met betrekking tot de herbeoordelingsoperatie nauwelijks nagedacht wordt over wat er met de mensen gaat gebeuren die nu hun uitkering geheel of gedeeltelijk verliezen. "Je kunt wel zeggen: we stoppen je uitkering, ga jij maar weer werken, maar zo simpel is dat natuurlijk niet. Mensen met weinig arbeidsverleden belanden al snel in de bijstand. We vinden dat er meer geld naar de reïntegratie moet om te voorkomen dat deze mensen langdurig aan de kant blijven staan." 

 

WIA overbodig

Wijers vindt ook dat, gezien het succes van Poortwachter en de huidige herbeoordeling, de nieuwe WAO, de WIA en de WGA, er niet meer hoeft te komen. "Dat is echt niet meer nodig,"aldus Wijers, die er in dit verband op wijst dat er op afzienbare termijn alleen al via natuurlijk verloop 200.000 mensen uit de WAO zullen stromen. Ook voor wat betreft de instroom van nieuwe, volledig arbeidsongeschikten heeft de politiek zijn doel van niet meer dan 25.000 per jaar al bereikt.Wat ons betreft laat de regering de invoering van de nieuwe WAO achterwege. Het is duur, omslachtig en nergens meer voor nodig." 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Om nog maar eens duidelijk te maken hoe ASO de boel echt belazerd. Dit schreef hij al dus voor de invoering van vorig jaar.



Ger


**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list