XLF Aboutaleb

Fritz van Rikxoort fritz at RIKXOORT.DEMON.NL
Sun Nov 7 21:20:39 CET 2004


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Fantastisch,

Een on-Nederlandse topbestuurder, Aboutaleb,wethouder in Amsterdam, Marrokaan die hier rond zijn 15e pas, vrijwillig kwam.
Geinterviewd door Felix Rottenbergvoor AT5, net ook ingelast bij de VPRO.

Verhaalt hoe hij 2/3e van zijn tijd kwijt is aan geneuzel over competentietjes tussen overheden en vliegen afvangen door partijtjes, ipv samen de burger en de problemen centraal te stellen.
Krijgt tientallen e-mails van moslimjongeren die geweigerd worden voor werk of stage, in uitgaansgelegenheden, baalt van de wachtlijsten voor taallessen, de traagheid om weinig middelen beschikbaar te stellen voor participerende moeders en vadersdie meestal gefrustreerd afhaken.

Is helder over het voor elkaar krijgen van erbij horen, maar echt dan, van minderheden én acceptatei en respect van waarden hier.
Verbaast zich over de onwetendheid van de slavenpositie van imams, die voor minder dan duizend euro voor bestruen van vroeg tot laat werken. Wijst op het ontbreken van een bestuurscultuur bij Marokkanen.

Is ook helder over ordehandhaving, beveiliging (van Theo en anderen).

Een geluk bij een ongeluk om hem eindelijk vol in beeld te krijgen. Hoorde al diverse oproepen om Cohen met zijn theekransjes en de zoveelste burgemeester die het vooral over een oorlog 60 jaar geleden heeft,  te vervangen door Aboutaleb, eindelijk een echte bestuurder ipv babbeldominee. Met vertrouwen en gezag onder alle bevolkingsgroepen. Ik stem graag op hem. Met Oudkerk als running mate zie ik het wel zitten, weg de slappe laffe kliek die ons op straat zelfs in de steek laat.

Herhaald werden de getalen van 10 maal 150 geheimagenten. Voor een fractie hadden honderden jongens en meisjes hun huiswerkbegeleiding kunnen opzetten en zich trots voelen er echt bij te horen en koeien bij de horens te vatten. Misschien kunnen we de politietaken ook beter allemaal overdragen aan een paar particuliere bewakers die hier en daar eigenlijk illegaal no getto-area's weer begaanbaar hebben gemaakt. Misschien één dure vriend als commissaris die ver buiten de regio gaat wonen minder?

God, of Allah, wat zou het heerlijk zijn als er weer bestuurd werd...

Fritz

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list