[Re: oost europa]

Hein van Meeteren heinwvm at CHELLO.NL
Sat Feb 14 12:38:41 CET 2004


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

At 09:02 14/02/2004 +0100, Ger wrote:

Mooi verhaal Ger, maar eenzijdig. Zelf sta ik midden in de modder (ik behandel arbeidsconflicten tussen Nederlandse werkgevers en werknemers) en ik zie ook andere zaken. Dat Nederlandse werknemers er vaak (niet altijd) een sport van maken de regelingen tot het bot toe uit te benen. Ze melden zich maanden en maanden ziek, betaald door hun baas en later de overheid, en laten zich door vakbonden en advocaten bijstaan in het rekken en rekken en het gebruiken, van regelgeving. Ik heb soms wanhopige werkgevers aan tafel, uit het MKB, die kapotgemaakt worden door onwillige en op uitkering beluste werknemers. Veel van de kosten van die ell;enlange procedures worden namelijk wettelijk verlpicht opgelegd aan de werkgevers. Laatst vroeg een werkgever aan een werknemer bij mij aan tafel: intereseert het je iets dat ik eraan failliet kan gaan? Nee, antwoordde de werknemer, eerlijk gezegd intereseeert het me geen moer. Wel een eerlijk, maar ook een illustratief antwoord.

Als dan de Polen komen, en die wèrken voor hun geld, melden zich nauwelijks ziek en vragen ook geen extreme lonen, wat denbk je dat de werkgever dan doet?

Laten de Polen maar komen, én de Nederlandse werknemers ook,.en laten ze maar concurreren op de arbeidsmarkt. Dat is gezond. En laat de overheid ervoor waken dat er geen excessen plaatsvinden. Dàt is sociaal-liberaal beleid.

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list