GroenVrede: "Democratie verstoren is recht"

Bart Meerdink bmeerdnk at TELEKABEL2.NL
Thu Sep 19 13:09:25 CEST 2002


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Fritz van Rikxoort wrote:
> Beste democraten,
>
> Het wordt steeds erger. Ondanks dat de voorzitter van GroenVrede onmiddelijk werd afgezet toen ze ook meteen maar advocaat van democratie-killer Volkert werd, gaat GroenVrede steeds verder in het verstoren van de democratie, en claimt schaamteloos het nota bene strafbare schreeuwrecht in de volksvertegenwoordiging. Wordt inderdaad nog wat als iedereen met zijn 16 miljoenen als zichzelfgekozen volksvertegenwoordiger dat strafbare schreeuwrecht gaat claimen en uitvoeren. Volgende stap van GroenVrede wellicht het ongekozen meebesturen of eigenhandig uitvoeren van zelf gestemde wetten en maatregelen?
>
> De neerwaarste spiraal uit de milieudefensieven e.a. van het recht van de sterkste, hardstschreeuwende, smerigst bedreigende, best met uitwerpselen werpende, scherpts schietende, best brand stichtende enzovoort blijft professioneel doordraaien. Bedoelt Keer het Tij nou dat dat tij zo snel mogelijk gekeerd moet worden, of dat de democratie inderdaad maar afgeschaft moet worden als ze hun zin niet krijgen?
> Michiel Scheffer had toch gelijk: de democratie en rechtsstaat staan ernstig onder druk. Of het gevaar nu van groen-links of moslim-rechts komt, autochtone burgers of politici of mondige moslimvrouwen bedreigt, we moeten zoals Michiel voorstelde als democraten heel erg waakzaam zijn en blijven. Ook al verschillen we misschien nog steeds van mening wie we wel en niet uitnodigen als ere-lid van de Vrienden van de Democratische Rechtsstaat.
>
> Fritz van Rikxoort
>
> Trouw vandaag:
> Een medewerker van Greenpeace is gisteren tijdens het debat over miljoenennota en troonrede de vergaderzaal van de Tweede Kamer binnengedrongen. De milieuorganisatie meent dat het haar 'democratisch recht' is een kamerdebat te verstoren om 'haar stem te kunnen laten horen'. Een woordvoerster van Greenpeace zei dat na afloop.

(knip Trouw)

Wat een overtrokken reaktie op een op zich vrij onschuldige en vreedzame
aktie. Weliswaar een overschrijding van de grens van waar je wel mag
demonstreren en waar niet, maar wat jij er allemaal bijsleept gaat alle perken
te buiten.

Het enige is, dat het demonstreert dat onbevoegden de tweede kamer kunnen
binnendringen, maar dat zal niemand verrast hebben. Het lijkt ook moeilijk
helemaal te voorkomen, of we moeten bij Israel in de leer gaan.

Bart Meerdink

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list