het kan zo niet langer

Hein van Meeteren heinwvm at CHELLO.NL
Sun Oct 27 23:13:50 CET 2002


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Beste D66-leden,

Dit is niet de tijd om laatdunkend te doen over activiteiten van leden die zich oprecht zorgen maken over de staat van onze partij. Anderzijds werkt deze (door wellicht noeste arbeid verzamelde) maillinglijst deels ergernis op vanwege het ongevraagde en opgedrongen karakter.

Ik stel derhalve het volgende voor:

- voor een volledig, actueel, onafhankelijk en interactief nieuwskanaal benutten we vanaf NU de maillinglijst van het internetcafé..U kunt zich aanmelden via de website van D66/interactief/ e.d. Ik adviseer u dat te doen. Verwacht wel scherpe debaters die uw verhaal opliften of neersabelen. De discussie moet gevoerd kunnen worden, enige chaos is prima, maar laten we niet onnodig leden ergeren (ook al zijn dat op dit moment de weinigen..de situatie is echt ernstig).

- voor face to face ontmoeting nodigen de kwartiermakers van ongehoord u uit naar Utrecht te komen op 3 november.  Er dient nog veel werk verzet te worden voor het najaarscongres, input van betrokkenen is gevraagd. We hebben elkaar nodig.

- de nieuwe strip over het onderwerp integratie en emancipatie is af (staat op www.ongehoord.net). ik vraag u commentaar te geven op dit medium zodat we één en ander kunnen verbeteren.

- de vernieuwingsagenda is ontstaan door de inzet van het LB, vernieuwingscie, enorm veel actieve leden. Dit is ons middellange termijn zwaard. Laten we alsjeblieft hiervoor op het congres voldoende aandacht besteden. Tuurlijk zijn de verkiezingen weer een nieuwe kans voor velen. De interesse voor een debat over de positie van lijsttrekker e.d. is zeker terecht, maar mag nooit ten koste gaan van het algemene gevoel van solidariteit wat ons dient te verbinden de strijd aan te gaan met de andere partijen. Ik wil de PvdA (Netelenbos in Buitenhof en voorheen De Vries) voor eens en voor altijd duidelijk maken dat D66 zich niet laat kleineren tot een randverschijnsel wat wel een goede opvulling zou kunnen zijn binnen de PvdA (soc-lib-vleugel). Onze politici dienen hier publiekelijk hard in te grijpen. De leden dienen na 16 november eensgezind de campagne kleur en kracht te geven.

De winst van Buitenhof van vandaag is dat D66 naar buiten toe laat zien dat wij ook in staat zijn een respectvolle discussie over partijpolitieke aangelegenheden aan te gaan. We leven. Dit had wellicht ook met de totstandkoming van de vernieuwingsagenda dienen te gebeuren. Maar daartoe hebben we nog kansen te over: congres, Thom kan er nu reeds aandacht aan besteden (middels openen aanval op PvdA..e.d.).

Pluim voor degenen die zich kwetsbaar opgesteld hebben.

Met democratische groet,

Unico van Kooten
Raadslid Ouder-Amstel
Enthousiast Vernieuwer

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list