Orgaan donatie en donor..

Lenny LBruce at FOOTPRINTING.COM
Mon Dec 10 06:50:49 CET 2001


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Lenny schrijft vanuit Amerika:

In de volgende 3 of 4 maanden bevindt lenny zich in amerika. Was de afgelopen week in Chicago waar zeer toevallig dezelfde vraag over orgaan donatie weer eens ter tafel komt.
Zoals Lenny al erder opmerkte is het in Amerika zo geregeld dat je op je driverslicense kunt vermelden dat je organen te beschikking staan, en deze bijdrage vrijwillig is en zonder kosten voor de recipient.
Helaas is in de laatste paar jaren door voortschreidende technieken ook hier de vraag voor donororganen vertienvoudigd en zijn er tengevolge niet voldoende donor organen beschikbaar.
In Holland is de eerste gedachte om het dan maar verplicht te stellen..., of nog erger als je geen donor bent dan kom je niet in aanmerking voor een orgaan voor jezelf. Een typisch staaltje calvinisme.
Het Amerikaans pragmatisme komt met het volgende voorstel: Indien je je organen ter donatie stelt, nog steeds met de provisie dat de ontvanger niet hoeft te betalen, dan ontvangen de erven U$ 10.000,- korting op de "erfenis belasting". Dus een directe korting op verschuldigde belasting.
Veel kritiek/vragen over het Nederlandse eutenasiebeleid, dat wordt hier nog steeds niet begrepen, meeste bedenkingen zijn er over eventueel misbruik. Het is hier in het algemeen niet bekend dat er 'voldoende' checks en balances zijn ingebouwd.

Youwza van Lenny
To change direction, you have to move..

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list