D66 is weer bekend in Nederland

T.E.L. Veldhuis veldbijl at HETNET.NL
Mon Apr 10 20:26:35 CEST 2000


Beste Lijsters,

Zonder de achterban te raadplegen (Buitenhof, zondag j.l.) wist Thom de Graaf heel Nederland wakker te schudden met zijn visie op het koningshuis in de 21e eeuw. 

Hoe lang heeft D66 niet gezocht naar een onderwerp waarmee zij zich kan profileren. En wel op een nette wijze. De visie van Thom de Graaf is passend in de D66 filosofie over ons staatsbestel. Hoe GroenLinks er nu bijkomt dat D66 eindelijk de GroenLinks gedachte overneemt, is mij onbekend. Wel nu, door Thom zijn actie richting het RTL nieuws, staan we weer op de kaart van politiek Nederland.

Nu is het de kunst om duidelijk te maken dat:
1. D66 voor een modern staatsbestel is, waarin ook ons koningshuis past!
2. D66 de stijl heeft taboes te doorbreken op een genuanceerde wijze
3. D66 een partij is waarin eerst met het veld (de burger) gesproken wordt voordat er een definitief standpunt ingenomen wordt
4. D66 een partij is waarin de volgorde stellingname - discussieren - luisteren - meningsvorming altijd doorlopen wordt.

Misschien kunnen we politiek Nederland en de politiek lamgeslagen burger nu eindelijk weer betrekken bij onderwerpen waarin D66 goed is: ons staatsbestel!
Laat de andere onderwerpen nu niet ondersneeuwen. Houd D66 op de kaart en maak duidelijk dat de Democraten ook in 2066 bestaansrecht heeft.
Zo heeft de radicale 66 spirit van de 20e eeuw toch nog nut in de 21e eeuw.

D66 hoeft dus niet vies te zijn partij politieke onderwerpen op een genuanceerde wijze de media in te sturen. Profileren hoort er bij!

Theo Veldhuis,
D66 Midden-Drenthe

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20000410/b995eaa0/attachment.html>


More information about the D66 mailing list