Van tweeën één

Klaus de Rijk klaus.de.rijk at WXS.NL
Sun May 23 12:27:32 CEST 1999


Wat me telkens weer verbaasd bij het horen en lezen van steunbetuigingen en/of begrip voor de actie van Wiegel is dat deze logischerwijs meteen een afwijzing van de rest van de VVD inhouden. Kwalificaties als "Wiegel is een van de weinigen die zijn rol als volksvertegenwoordiger serieus opvatte. Weg met het stemvee. Slechts zo nu en dan zien we zo'n karaktervaste politicus" en "Er moeten meer Wiegels in het parlement zitten, mensen met een duidelijke mening!" (NRC van zaterdag) zijn tegelijk diskwalificaties voor andere VVD'ers - de andere leden van de bende van vijf (Van Eekelen!) natuurlijk voorop. Als je het met Wiegel eens zou zijn - hoe kan je dan nog op de VVD stemmen ....? Het is van tweeën één - zoals Bolkenstein dat zo mooi kon zeggen - of Wiegel, of de VVD. 

Hup, aanpakken die VVD. Een goede voorzet is al door Melkert gegeven aan het eind van het debat in de Tweede Kamer. Hij vroeg Dijkstal met welke VVD hij in het vervolg te maken had - die van hem, of die van Wiegel. 
 
Volgens de NIPO-enquête in de NRC is de VVD aanhang hopeloos verdeeld, zowel over de wenselijkheid van een referendum als over de lijsttrekker voor de volgende verkiezingen. Daar moet electorale winst te behalen zijn voor de andere (sociaal-)liberale partij in het Nederlandse bestel - D66.

Klaus
klaus.de.rijk at wxs.nl
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/19990523/e5ad7553/attachment.html>


More information about the D66 mailing list