twee weken na het millenniumcongres; twee weken na Tom Kok

Greetje Verver KenG.Verver at HETNET.NL
Wed Dec 1 23:37:27 CET 1999


  ----- Original Message ----- 
  Subject: twee weken na het millenniumcongres; twee weken na Tom Kok


   
  AFSCHEIDSRAP VAN TOM KOK
  jouw harde kern is Democraat
  iedereen nodig voor goed resultaat.

  Met beide voeten op de grond staan en toch vooruitkomen......... . Het kan. Bedankt Tom Kok!

  Theo Veldhuis,
  D66 Middenveld
  Drenthe

  Reactie:
  Het congres in Zutphen vond ik niet echt inspirerend, maar dat kan best wel gelegen hebben in het onderwerp " huishoudelijk reglement". Ik zag in de wandelgangen ook nogal wat mensen verdwaald rondlopen. Het echte D66 gevoel was er niet, nogmaals wat mij betreft. Ik heb verder wel een leuke dag gehad, een aantal mensen gesproken die ik enige tijd niet gezien had etc. De rap van Tom Kok? Daar heb ik echt van genoten.

  Wat betreft het punt "opheffing van de partij" ga ik helemaal met je mee. Als je goed luistert merk je dat het een landelijke tendens is dat leden afhaken en er bijne geen mensen te krijgen zijn die een afdeling en fractie willen runnen. We moeten uitkijken dat we onze partij niet het dal in kletsen, terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Wat we moeten doen is uitstralen dat D66 nog steeds waard is om op gestemd te worden en onze TweedeKamerfractie vooral aanspreken over zaken die in onze eigen omgeving spelen. Ik heb de ervaring dat ze best wel willen luisteren (hetgeen niet altijd hetzelfde is als doen wat je zegt) en hun uiterste best doen om rekening te houden met je opmerkingen.En in je omgeving uitstralen dat je hiervan overtuigd bent.

  Wat mij betreft kunnen wij onze energie beter besteden aan deze positieve instelling met als logisch doel de kiezer weer aan ons te binden. Maar de kiezer is grillig en in staat een dag voor de verkiezingen van mening te veranderen terwijl hij/zij de vier jaar daarvoor steeds achter je partij gestaan heeft. Een week na de verkiezingen betuigt hij dan rustig zijn spijt over de uitgebrachte stem. Argument: als ik alles geweten had..........   

  Natuurlijk hebben we nu allemaal een kater omdat de verkiezingen niet goed verlopen, maar ik garandeer jullie dat zodra de negatieve spiraal ombuigt we dit allemaal ook weer snel vergeten zijn. Goede verkiezingen zijn een goede pleister op de wonde.

  Zo en nu ga ik naar bed. Welterusten

  Greetje Verver

   
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/19991201/30deb97d/attachment.html>


More information about the D66 mailing list