[D66] Hongerwinterdebat: Het vertrouwen is weg

edebets1 at euronet.nl edebets1 at euronet.nl
Thu Aug 25 14:30:53 CEST 2022


In de hele heisa viel mij één ding op: Pieter Omtzigt vergeleek op Twitter een motie van wantrouwen met ontslag op staande voet. Mede daarom gaat hij niet als een mak lammetje met iedere motie van wantrouwen die ter populistische zijde wordt ingediend mee. 
Ik kan daar aan toevoegen dat Blondie uit Venlo grossiert in dergelijke moties en dat die het niet halen zolang:

- De coalitie nog  >76 zetels in de kamer heeft
- Er leden zoals Omtzigt zitten die de betreffende motie inhoudelijk beoordelen en niet op wie die heeft ingediend.

Uit bovenstaande moge maar weer duidelijk zijn dat met name Wilders loopt te schreeuwen zonder dat dit tot enig resultaat leidt.

Ernst Debets/
Zaanstad

-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: D66 <d66-bounces at tuxtown.net> Namens Dr. Marc-Alexander Fluks
Verzonden: woensdag 24 augustus 2022 10:19
Aan: D66 <d66 at tuxtown.net>
Onderwerp: [D66] Hongerwinterdebat: Het vertrouwen is weg

Nadat het nieuwe FvD-kamerlid Dekker zijn maidenspeach had afgestoken tijdens het Stikstofdebat gisteren weigerden diverse (niet alle) leden van kabinet en coalitiepartijen hem ter felicitatie de hand te drukken. 
Daarna was er een psychotisch debat. De appreciaties van de ingediende moties was ronduit schandalig; de democratie werd afgeschaft, Nederland volgde het voorbeeld van Rusland. Zou onze Kaag echt onwel zijn geraakt of mocht ze niet komen opdraven van Rutte ? Haar uitspraak 'Het vertrouwen is weg' kan men trouwens ook anders opvatten (namelijk: de burger vertrouwt Den Haag niet meer).

Een dergelijk wangedrag geeft perfect aan hoe gestoord de mores inmiddels zijn in het Haagse. Het verraad is optimaal, de gekte is optimaal. Doelbewust zit het gespuis ons land naar de klote te helpen en men is er nog trots op ook voortdurend achter de feiten aan te lopen. 
Dit is geen grachtengordel-bubble meer - dit is een moreel-ontspoorde secte die het uiterst slecht voorheeft met de burger. Een secte die 1.3 miljoen mensen en 300 duizend bedrijven doelbewust de vernieling wil injagen.

Een vergelijking met de bezetting tijdens WOII dringt zich op. Ook toen staakte de NS, ook toen was er een hongerwinter, ook toen was het vertrouwen weg.

Daarom: Leve de NS-stakers, leve de FNV !
De democratie is dood, leve de democratie.


Marc Fluks, Amsterdam
_______________________________________________
D66 mailing list
D66 at tuxtown.net
http://www.tuxtown.net/mailman/listinfo/d66



More information about the D66 mailing list