[D66] Van Disselland maakt er een weekeindje bidden van

edebets1 at euronet.nl edebets1 at euronet.nl
Sun Oct 11 15:29:32 CEST 2020


Even als verhaaltje:

De hele wereld is rep en roer van het Corona Virus, Het virus wordt als een bedreiging gezien, zelfs brulapen als POTUS en Czaar Wladimir de Grote weten nu niet meer wat ze moeten doen. De hele wereld? Nee,  twee eilanden aan de onderkant van de wereld hebben tijdig maatregelen genomen: zij gooiden tijdig hun grens dicht en lieten zelfs hun eigen onderdanen niet meer binnen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Corona aldaar min of meer uitgeroeid is. Er werd aan de ene kant jaloers naar het stamhoofd Jacinda gekeken, aan de andere kant was men er tuk op om te weten wat toch hun wondermiddel was. Zelfs de naar de Bilthovense bossen verbannen bard Jaap wist er geen einde meer aan en begon te bidden in plaats van  te zingen. De POTUS, die in een wolk corona gevallen was, bleek zoveel immuniteit opgebouwd te hebben dat hij zichzelf onoverwinnelijk achtte. Czaar Wladimir experimenteerde met een zelf uitgevonden toverdrank bij zichzelf en zijn onderdanen en verklaarde zichzelf en alle onderdanen immuun. Wat nog wel een raadsel bleef was dat er achter de grote muur in het land van het gele gevaar veel minder besmettingen zouden zijn. Zouden, want niemand wist er echt het fijne van. Dat kwam natuurlijk door die verschrikkelijke stoorzender in PyongYang, die bij hoog en bij laag volhield dat er geen virus was.

En in ons eigen landje aan de Noordzee? Iedereen ergerde zich aan de bard Jaap die nog steeds in de Bilthovense bossen liep te mekkeren. Alleen Premier Mark en z'n maatje Hugo luisterden naar Jaap met als gevolg dat het virus wederom welig rondvloog (vooral op de vleugels van Ryanair, want dat was het goedkoopste).

Niemand die Mark en Hugo nu nog kon tegenhouden, het hielp allemaal niet:
Thierry had te weinig lavendel
Geert liep alleen maar "Minder, Minder, Minder Corona!" te brullen vanaf de zijlijn, maar wist ook geen oplossing
Jesse wilde het virus met EUR 10.000,- afkopen, maar zelfs dat mocht niet baten.
Lilian probeerde het nog met tomaten, maar ook dat hielp niet.

L'histoire se repete: net als in het rampjaar 1672 was: De regering radeloos, het volk redeloos en het land reddeloos.

Wordt vervolgd in Maart 2021.

Ernst Debets/
Zaanstad 

-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: D66 <d66-bounces at tuxtown.net> Namens Dr. Marc-Alexander Fluks
Verzonden: zaterdag 10 oktober 2020 12:28
Aan: D66 <d66 at tuxtown.net>
Onderwerp: [D66] Van Disselland maakt er een weekeindje bidden van

CNN maakte zojuist een rondje langs de Europese velden. In tal van landen worden de corona-maatregelen aanzienlijk verscherpt (inclusief in het door progressieve betweters verketterde Polen en Rusland). 
Mondkapjes op straat en zo. De WHO heeft - weer eens - alarm geslagen. 
Er is echter een ultra-conservatief landje waar zoiets per definitie tegen dovemansoren is gezegd...

Want in het CNN-overzicht ontbrak een landje: In Van Disselland wil men eerst een weekeindje rustig afwachten om te kijken of het soms vanzelf beter gaat want men weet maar nooit (echt waar, het betreft hier beslist geen ironie). Dankzij moedige Staphorsters staat de Heere immers aan Neerlands zijde. Mocht de Heere het gebed toch negeren dan volgt er dinsdag een comische persconferentie met 2 heren en 1 dame. De enige die daar iets te zeggen heeft, is een zwijgende doventolk.

Wat gaat men dinsdag aankondigen ? Voortaan halve consumpties schenken in de horeca ? Geen gefluit meer door scheidsrechters op de sportvelden ? Een avondklok die alleen overdag luidt ? Leerlingloze middelbare scholen ? Vakantiereisjes waarbij de tourist eerder aankomt dan men vertrekt ? Of schaffen doorgewinterde OMT'ers doodleuk de herfst af als middel tegen besmettingen gedurende de herfstvakantie ? Krijgen we de ganse dag verwarde OMT-leden op de TV met meer van dergelijk geleuter ?

Niets verbaast mij nog.
Alles is mogelijk.


Marc Fluks, Amsterdam

PS'je voor Antid Oto <jugg at ziggo.nl> en wie er nog meer worstelt met beslagen brillenglazen bij het dragen van een mondkapje: Lees https://www.ad.nl/binnenland/zo-voorkom-je-beslagen-brilglazen-als-je-een-mondkapje-draagt~aaf2c6c8/
_______________________________________________
D66 mailing list
D66 at tuxtown.net
http://www.tuxtown.net/mailman/listinfo/d66



More information about the D66 mailing list