[D66] Covid-19 pandemie en politieke correctheid (Wuhan Coronavirus 2019-nCoV #62)

edebets1 at euronet.nl edebets1 at euronet.nl
Sun Mar 22 15:27:40 CET 2020


Even een paar kanttekeningen:

- Wat D66 betreft: Er moet toch een ander selectiecriterium te vinden zijn dan het lidmaatschap van het COC om kandidaat-politici te recruteren (voer de partijdemocratie in hemelsnaam opnieuw in en laat elk D66-lid zelf beslissen).

Volkomen  eens, echter de oplossing daarvoor heb ik al eerder aangedragen: D66 gaat uit van de eigen kracht van de mens. Kennelijk daar om vind het partijestablishment het nodig om nog steeds het instituut "stemadviescommissie" te handhaven. Sterker nog, men heeft in het electronische stembiljet voor de lijstsamenstelling de optie om "te tekenen bij het kruisje" (eens met stemadvies). Als alternatief kun je je eigen lijstvolgorde samenstellen. Dit is het uitgaan van de gemakzucht van de mens ipv eigen kracht. Daarnaast bleek bij de samenstelling van de lijst voor PS Noordholland dat slechts 6% van de leden in Noord Holland überhaupt de moeite had genomen om het electronische stembiljet op te sturen (stemmen met je voeten door 94% dus). Mijn voorstel in deze: schrap in ieder geval tekenen bij het kruisje en als het ff kan, schaf die stemadviescommissie af als je uitgaat van de eigen kracht van de mensen.

- In de Nederlandse politiek hebben alleen FvD, PVV en SP de waarheid gesproken

Misschien wel, maar FvD en PVV uit totaal ander motieven dan SP: 
Pvv (Wilders) brult in het wilde weg, niet gehinderd door enige kennis van zaken
FvD (Baudet) verhult met semi-wetenschappelijk gelul en domme leugens omdat hij (kennelijk) de absolute macht wil hebben.
Let op: Lockdown gaat in Nederland niet werken door zwaar giftige cocktail van anarchisme en egoïsme die bij het merendeel van de Nederlanders aanwezig is. Maw. Je kunt wel een lockdown uitvaardigen, maar deze zal niet te handhaven zijn (anders dan met Uzi en Kalashnikov).

- Hiervoor is het thans te laat. Het doet er niet meer toe wat men doet of nalaat.
Zie boven: Nederlanders lijden per definitie aan ongehoorzaamheid, Rutte CS en RIVM weten dat donders best, dus het blijft dweilen met de kraan open zolang er idioten zijn die zich aan geen enkel advies (inclusief niet Hamsteren) houden. Dan wordt het inderdaad ieder voor zich en samen voor ons eigen en wie niet horen wil moet maar voelen. Klinkt hard, maar zo is het nu eenmaal.

Ernst Debets/
Zaanstad


-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: D66 <d66-bounces at tuxtown.net> Namens Dr. Marc-Alexander Fluks
Verzonden: zondag 22 maart 2020 10:40
Aan: D66 <d66 at tuxtown.net>
Onderwerp: [D66] Covid-19 pandemie en politieke correctheid (Wuhan Coronavirus 2019-nCoV #62)

Een paar maanden geleden gaven politiek-correcten de burgers de opdracht om voortaan fanatiek tegen wattenstaafjes te zijn en thans zijn die dingen niet genoeg aan te slepen om dezelfde burgers te kunnen testen op het Covid-19 virus.

Wat is er toch mis met politiek-correcten ? Zijn ze louter onwetend van de noden van de burger en denken ze alleen maar aan hun eigen belangen ? 
Zijn ze bekrompen, papegaaien ze zelf ook maar een geloof na waarmee ze zelf ooit zijn gehersenspoeld, zijn ze louter gestoord of puur boosaardig ? Hoe dan ook, we zien momenteel de gevolgen van hun globalisering, neo-liberalisme en ongelimiteerde reis- en feestlust (feestende virusbommen zijn nog steeds welkom in Nederland) terwijl men absoluut niets heeft gedaan om de Covid-19 pandemie te voorkomen.

Integendeel, vorige week verdedigde Von der Leyen nog te vuur en te zwaard het inmiddels ter ziele gegane Schengenverdrag en stelde burgemeester Halsema de burger nog gerust met dat er niet veel aan de hand was (inmiddels is Amsterdam koploper qua aantal coronavirus-patienten). Onze premier maakte publiekelijk tot twee maal toe een grap over handen geven (zal wel weer vrijmetselarij zijn) en kijk eens waar we nu zijn. RIVM-god Van Dissel was niet van de buis weg te slaan om de burger de meest krankzinnige verhalen op de mouw te spelden en nu zien we hem in het geheel niet meer. Hopelijk blijft dit zo. Politiek-correcten zitten nog steeds al wegkijkende andersdenkenden belachelijk te maken. Zelf zijn ze immers geniaal en hebben ze beslist geen schuld aan de pandemie. Eerst hebben ze haar ontkend en nu er geen houden meer aan is werpen ze zichzelf op als woordvoerders van het laatste verzet ertegen. Niet dat hun verzet ook maar iets zal uithalen. 
Hiervoor is het thans te laat. Het doet er niet meer toe wat men doet of nalaat.

Het kan ook anders: Gouverneur Cuomo van New York State houdt elke dag
(!) een door CNN live uitgezonden rede waarin hij de burgers bemoedigt. 
Louter rationeel en zonder dat er ook maar 1 leugen aan te pas komt (roep die man bij acclamatie uit tot de volgende president van de Verenigde Staten); wij zitten daarentegen opgescheept met de leugens van een inmiddels opgestapte minister en de flauwekul van premier en koning. 
Als de NPO ook maar iets zou voorstellen dan zond ze elke dag de ondertitelde versie van Cuomo's rede uit maar men maakt liever neerbuigende grappen over het hamsterren van toiletpapier door de bange burgers die men van meet af aan volledig in de steek heeft gelaten en voorgelogen.

In de Nederlandse politiek hebben alleen FvD, PVV en SP de waarheid gesproken terwijl de VVD het wel heel erg bont heeft gemaakt. Wat D66
betreft: Er moet toch een ander selectiecriterium te vinden zijn dan het lidmaatschap van het COC om kandidaat-politici te recruteren (voer de partijdemocratie in hemelsnaam opnieuw in en laat elk D66-lid zelf beslissen). Waar de politiek behoefte aan heeft is aan mensen met een opleiding, aan mensen die zelf kunnen oordelen in plaats van als zombies achter zogenaamde deskundigen aan te lopen. Merkel doet het momenteel zo goed omdat ze een opleiding heeft en omdat ze haar Schengen-les geleerd heeft tijdens de immigratiecrisis.

Was Els Borst er nog maar.


Marc Fluks, Amsterdam
http://www.fluks.combidom.com/fluksweb/SARSCoV2.htm
_______________________________________________
D66 mailing list
D66 at tuxtown.net
http://www.tuxtown.net/mailman/listinfo/d66


-- 
Dit e-mailbericht is gecontroleerd op virussen met Avast antivirussoftware.
https://www.avast.com/antivirus



More information about the D66 mailing list