[D66] Struisvogelpolitiek nette mensen

Henk Vreekamp henk.vreekamp at hetnet.nl
Mon Jan 23 17:58:54 CET 2017


Uit de zaterdagrecensies van De Volkskrant en de opening van de NRC van maandag (heden) mag ik opmaken dat we geen kritiek meer hoeven te leveren op de Democraten en de Clintons. Wel, wel, de blunder van de eeuw op verkiezingsgebied is toch wel het schofferen van je (potentiële) kiezers door een Amerikaanse presidentskandidaat. Hillary die de arme blanken (werkloze arbeiders, geproletariseerde middenklassers) wegzet als STAKKERDS (‘deplorables’). Dit is toch top of the bill...

Elitisme en conservatisme ineen – en dan te bedenken dat het bij de afgelopen presidentsverkiezing om twee zwakke, weinig geliefde kandidaten ging. De grootste bek en red neck gaat verder.

De verwarring bij de nette burgers in Nederland (dom, want ongenuanceerd pro-Obama etc.) is ook groot: gister zag ik op tv-Buitenhof de anchorwoman beweren dat Trump in zijn programma “marxist”, een soort “FNV-er” is (terzake het protectionisme). Een dag later opent de NRC met zoiets als ‘volksbedrieger’. Wanneer houdt die verwarring eens op? Populisme is niet rechts òf links, maar: rechts èn links, of: sociaal nationalisme zo u wilt (wat weer wat anders is dan nationaal-socialisme, mind you).

Nette mensen, soms zijn ze nog erger...

Uw koele hv,u
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20170123/681ab7bf/attachment.html>


More information about the D66 mailing list