[D66] Misbruik rechtssysteem

Henk Vreekamp henk.vreekamp at hetnet.nl
Wed Mar 30 22:24:18 CEST 2016


Democs,

Grappig dat op dit forum niemand is gevallen over het misbruik van ons rechtsstelsel voor politieke doelen. Het enige verontruste ingezonden stuk in een dagblad totnutoe was dat van hoogleraar rechtsgeleerdheid (inleiding recht) Lucas Bergkamp in de Volkskrant van 24 maart 2016 p. 22, “Rechter als politiek instrument”.  Bergkamp verklaart de misstap tegen PVV-Wilders uit het verlaten van de Montesquieu Trias Politica (rechter als ‘la bouche de la loi’) en de introductie van het Amerikaans-populistische fenomeen van de rechterlijke macht die aan rechtsvorming doet, als corrector van de democratie. Een voorrecht dat voorheen het domein van de politiek was.

Grappig, want de Trias Politica is een hoeksteen van het liberalisme.

Is D66 nu veranderd in een reactionaire partij? Dat zou een fenomenaal succes zijn voor de links-rechts club van Ome Geert.

Dat zijn rechters dit keer niet lid van een politieke partij zouden zijn, is natuurlijk flauwekul, formalisme. Het zwart gebefte staatspersoneel behoudt immers zijn grondrecht, namelijk stemrecht. Politiek wordt nu voor deze gelegenheid alleen maar wat stiekems. Een tweede dreun voor D66.

Dit is dus niet de manier om het VVD-populisme te bestrijden...

hv,u
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20160330/f701376d/attachment.html>


More information about the D66 mailing list