[D66] Labour de pineut en de rest ook

Henk Vreekamp henk.vreekamp at hetnet.nl
Sun Jun 26 20:50:36 CEST 2016


Democs,

Verrassend dat vooral Labour te lijden heeft van Brexit: zo’n beetje de helft van haat schaduwregering vertrekt in een poging fractieleider Corbyn een beentje te lichten. Leuk zo’n oppositie binnen de oppositie! Voor buitenstaanders is wel duidelijk dat zowel conservatieven als links-lullen-rechts-doen een echte leider ontberen. De UK raken een ook beetje stuurloos omdat in Schotland en Noord-Ierland de stemming luider wordt voor (een nieuwe) poging om de UK te verlaten voor de EU en een verenigd Ierland. Verlaten de gekoloniseerden na een paar honderd jaar mini-gemeenschap toch het zinkende schip?

Wat nog weinig in de media komt: door de Brexit verzwakt ook de positie van Merkel en Hollande. Het aantal grote/machtige lidstaten daalt nu naar twee, en die twee hadden de laatste jaren al niks met elkaar, dus dat wordt alleen maar erger. Ook binnenslands staan M en H steeds zwakker, door resp. dat uitnodigen van vluchtelingen naar Duitsland en de omstreden arbeidswet in Frankrijk. Dat wordt er met dat Brexit alleen maar beroerder van...

Intussen gaan Balkanleden en Oostenrijk gewoon hun eigen gang, om te beginnen met hun ijzeren gordijnen. Die zijn in feite al geaccepteerd. En deze landen vormen de tweede bijl aan de wortel van de EU.

hv,u
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20160626/795a9046/attachment.html>


More information about the D66 mailing list