[D66] Boerenslimme Poetin

Henk Vreekamp vreekamp at knoware.nl
Sat Mar 8 10:40:31 CET 2014


Democs,

Een van je grootste fouten kan zijn: je tegenstander onderschatten. Vrijdag opent NRC ontmoedigd met de kop "Poetin is Westen steeds stap voor". Dat duidt indirect op een permanente onderschatting van de Russische autocraat - vrijwel onvermijdelijk een gevolg van een hoogmoedige blik op een laag ingeschatte politiek leider. Vijand denken is allesbehalve pragmatisch, real-politisch, en leidt tot bij voorbaat mislukte pogingen om pro-actief iets te bevorderen of te stoppen.

Kortom, laat de Krim de Krim - een tweede Krimoorlog zonder Florence Nightingale wordt nog zinlozer dan de eerste. Het was uiteindelijk een cadeautje met gesloten beurs van de uit Oekraine afkomstige Sovjet-Leider Chroestjev aan zijn "vaderland", in 1954. Echt ernstig vind ik de omstandigheden waaronder de Tartaren daar moeten leven. Richt daar je pijlen op.

Overigens heb ik afgelopen week week wel moeten lachen om Poetins grap om de herkenningstekens van de uniformen te snijden en op "zachtmoedige" de macht op de Krim definitief over te nemen. Dat bracht alle Westerse leiders in verwarring omdat ze nu niet formeel konden protesteren met holle protesten. Zeer boerenslim, een geheime-dienst-mannetje waardig.

Welke bank heeft trouwens de miljoentjes van Poetin en zijn ex etc.? Is dat nog steeds taboe in het neoliberale Westen?

hv,u
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20140308/13d1d032/attachment.html>


More information about the D66 mailing list