[D66] D66 wel erg optimistisch

Henk Vreekamp vreekamp at knoware.nl
Sun Dec 7 05:34:52 CET 2014


Jouw reactie voorspelde ik reeds (aan eind bijdrage) – dus daar schieten we niet veel mee op. Maar waarom je dan ook nog om de uitkomsten van het  het SCP en Koopmans heen loopt, vind ik onverantwoord.
hv,u

From: Ernst Debets 
Sent: Saturday, December 06, 2014 5:39 PM
To: 'informele D66 discussielijst' 
Subject: Re: [D66] D66 wel erg optimistisch

Blijft natuurlijk het feit dat De Hond met zijn peilingen meestal zeer ver naast de waarheid zit. Dus het is passend om deze resultaten met de nodige kilo’s zout te interpreteren.

 

Ernst Debets/

Zaanstad

 

 

Van: d66-bounces at tuxtown.net [mailto:d66-bounces at tuxtown.net] Namens Henk Vreekamp
Verzonden: zaterdag 6 december 2014 00:30
Aan: d66 at tuxtown.net
Onderwerp: [D66] D66 wel erg optimistisch

 

Democs,

 

Te optimistisch, naief, of alleen zicht op eigen kring – dat zouden de reacties van buitenstaanders kunnen zijn op de mening van veel D66-ers over de mate waarin de integratie van migranten is geslaagd. Een peiling van Maurice de Hond. Hij vroeg rond of de immigratie, lees liever: het immigratiebeleid is gelukt en zo nee, welke partij daarvoor verantwoordelijk wordt gehouden.

 

In ‘’grote mate gelukt” kan zich maar 14% vinden, terwijl D66-aanhangers 29% laten noteren; “gelukt noch mislukt” geeft 27% gemiddeld tegen 42% bij D66; “in grote mate of volledig mislukt” vindt 56% gemiddeld en slechts 27% onder D66-ers. En wie is schuldig aan het foute beleid? Een overgrote meerderheid van 82% wijst naar de PvdA, terwijl bij D66 slechts 55% durft te wijzen op de voorgangers van Samsom. Toch krijgt ook D66 nog van 40% van de respondenten (VVD 46%) de schuld, terwijl deze club vrijwel altijd slechts meeloper met de PvdA en het CDA is geweest.

 

Lopen bij D66 de struisvogels voorop? Je kunt natuurlijk, heel paradoxaal, ook te veel ijver tonen om bij de nette mensen te willen behoren... Met zo’n houding hol je dan wel het denken over een belangrijk stuk sociaal beleid uit. Overigens vind ikzelf alle partijen “schuldig”, want vrijwel niemand durft structurele kritiek te uiten. De recente onderzoeken van Koopmans en het SCP doven als het ware gewoon uit in het politiek debat. Rest dan een publiek debat verschrompeld tot een mening bij Maurice de Hond.

 

hv,u

 

 



--------------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________
D66 mailing list
D66 at tuxtown.net
http://www.tuxtown.net/mailman/listinfo/d66
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20141207/ac04d3d8/attachment.html>


More information about the D66 mailing list