[D66] Manifeste de l'Association des Écrivains et Artistes Révolutionnaires (AEAR)

Ernst Debets edebets1 at euronet.nl
Tue May 8 20:33:42 CEST 2012


Jawel hoor, deze zogenaamd revolutionaire organisatie is gevestigd in een voorstad die nu juist leefbaarder gemaakt wordt door de klasse waartegen ze zich afzetten.
Kijk maar even (via Google Maps) welk een prachtig gebouw er is gekomen op 9 Rue du Débarcadère in datzelfde Pantin :-)))

Ernst Debets/
Zaanstad
(En af en toe in Pantin)

-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: d66-bounces at tuxtown.net [mailto:d66-bounces at tuxtown.net] Namens Antid Oto
Verzonden: dinsdag 8 mei 2012 9:50
Aan: informele D66 discussielijst
Onderwerp: [D66] Manifeste de l'Association des Écrivains et Artistes Révolutionnaires (AEAR)

http://www.aear.net/Textes/Blog%20AEAR.html

(Google vertaling uit het Frans)

Het veranderen van onze rebellie tot een revolutie!
Eerste manifest van *AEAR*

"De opstand is de garantie van de volkeren '
Saint-Just


In dit nieuwe millennium, nu is de tijd van nieuwe opstanden! Er is een brand in de buitenwijken. Branden die uitbreken hier en daar zijn niet irrationeel manifestatie van een vreemde epidemie van zelfontbranding. Lang geleden dat zich heeft opgehoopt stof en de bevoegdheden van rechts en links die zich hebben aangepast aan de sociale apartheid nu oogsten wat ze gezaaid. Degenen die niet laten zien hoe dit kan duur te krijgen om ze te laten afgeschreven en winst. De opstand van de jongeren zou blind zijn, horen we soms ... Maar de wijze en redelijke maatschappij dat maakt ze hun moraal heeft zijn hoofd in een zak en zijn in het donker en hebben geen vooruitzichten of hoop. Deze kapitalistische maatschappij heeft gefokt ze schommelen in de ijdele droom van het consumentisme, het biedt hen het spektakel van een gemakkelijk leven, de kracht van brute kracht en cynisme en laat ze in een weiland toekomst zonder toekomst, in getto's van armoede en discriminatie, werkloosheid en onzekere banen, weinig verkeer en smalle leven. Wanneer men niet bestaat, is het vernietigen van de elementaire handeling waarbij beweert te zijn. Prive-spraak, de wet blijft. Door de aanval op de school district, bus passeert in de straat of de buren de auto, misschien zijn ze verkeerd zijn tegenstander ... Hoewel de school is een symbool van mislukking, rijden het uiterlijke teken van rijkdom en status die ze hebben geen toegang, voor openbare diensten, ze zijn ook in hun ogen de agenten van een repressieve staat. En zelfs als de beweging valt dit nog maar het begin.
Deze maatschappij die de fantasie van de jeugd verafgoodt en maakt hem, door reclame beelden, een ziekelijke sekte eigenlijk is echte oorlog tegen de jeugd, jeugd in het bijzonder wijken en arbeidersgezinnen, ze zijn van Franse origine of immigrant.
Maar de kinderen van de leeftijd van de media weten dat de wapens die nodig zijn om terug te keren naar de maatschappij van het spektakel ten opzichte van de corporatie. In het tijdperk van de wereldwijde oorlog tegen het terrorisme, leren zij in hun guerrilla en ontdek de vreugde van het tarten gezag. Wat is beter dan de vergoddelijking. Maar deze zorg moet verheugen.
Het is uniek in dit verband op te merken dat sommigen, die dragen Rimbaud in zijn knoopsgat, zweren bij het surrealisme en zijn gaga voor de Dada opstand wanneer het wordt gebalsemd en muséïfiée, tonen niet de minste sympathie voor de poging tot opstand deze jonge, pogingen kunnen zijn rommelig maar het is duidelijk gemotiveerd en gezond we nu zien.
De nieuwe voorvechters van de vrede, zou de goede zielen die het geweld veroordelen, op zich goed aan doen te bedenken dat het is door het geweld van de relschoppers van 89 en 93 dat de staat Republikeinse vandaag zijn zij beschikken over de verdiensten s 'won tegen de bevoorrechte van het oude regime. Om de heersende kaste die, opgesloten in zijn autisme te keren, weigert te luisteren naar jonge mensen, omdat ze weigerde om de werknemers te luisteren in de strijd of kiezers die nee gezegd tegen de grondwet, zouden we natuurlijk veel meer dan het branden van auto's ...
De opstand is niet de revolutie. Zonder richting en momentum van een collectief en verenigend, het ook kan worden teruggewonnen en gebruikt om de orde te handhaven op zijn plaats.
Sterker nog, wat het Franse bedrijf nodig heeft, het is een nieuwe revolutie.
Een democratische revolutie, waarin hij zou het bewind van de nieuwe bevoorrechte geld, macht en media te beëindigen. Een revolutie waarbij de mensen het verlaten van de larvale staat waarin we willen behouden, manifesteren, zoals reeds meerdere malen in zijn geschiedenis, zijn gevoel voor zichzelf en in staat het veranderen van de loop van de geschiedenis.
Het zal een politieke revolutie, economische, sociale, culturele en morele.
Deze revolutie dat we vragen om niet het feit van de intellectuelen, maar het kan niet gebeuren zonder de intellectuelen. Ze hebben ook reden in opstand te komen.
Wat ons betreft, hebben we meer dan genoeg van discours over de stilte van intellectuelen intellectuelen als die uit de rij worden systematisch het zwijgen opgelegd, prive-forums, media uitgesloten of beëindiging van hun werk. We hebben meer dan genoeg van de dictatuur van de markt, waardoor vanaf het begin een aantal internationale succes, met veel geld en publiciteit, zonder veel te maken met talent, en gegoten in de vergetelheid van de De meeste producenten en hun werken. We hebben meer dan genoeg concurrentie van allen tegen allen, de logica van het individualisme die leidt iedereen om zich opgesloten in zijn of haar niche niche, het negeren van de anderen en bewijst desastreus voor de geest van de intellectuele, kunsten en wetenschappen.
We verwachten niet dat de erkenning van die hierboven. We hebben niet de ambitie om te eten in hun hand. Wij behoren niet tot het kleine aantal waakhonden en niet van plan om deel van het nummer helaas veel te belangrijk van het runnen van honden.
Wij staan ​​bedelaars, de gevaarlijke klassen, het gepeupel ... In een woord de mensen. En we zijn van plan om bij te dragen aan de algemene stroom van verse lucht die de oude maatschappij moet vegen en open een venster van hoop. In dit historische moment dat de linkse partijen en bewegingen lijken naar beneden, maar niet utopisch project van de revolutionaire intellectuelen hebben de verantwoordelijkheid om manieren om de toekomst te overwegen.
Ondanks de daling, compromis en aftreden, hebben we niets tegen de moeilijke strijd om nieuwe en onverwachte ontmoetingen tussen mensen en productieve cultuur te wakkeren. Wij hechten het grootste belang om de actie tot poëzie, literatuur, kunst, theater, film, muziek, architectuur, geschiedenis, filosofie en wetenschap te maken ... zowel innovatief als populair zijn. Wij kennen de vreugde van het creatieve werk, het vuur van de verbeelding, de kracht van kritisch denken. Wij hebben geen ambitie om te worden geaccepteerd in salons om het plezier van enkele snobistische estheten valse stand te houden. Wij zijn van plan om, deel te nemen met de middelen die ons zijn, om het leven eenvoudiger dan ooit.
Daarom hebben we besloten het hervormen van de Vereniging van revolutionaire schrijvers en kunstenaars.
Voor de oorlog, schrijvers, kunstenaars, intellectuelen als Paul Vaillant Couturier, Aragon, Andre Gide, Paul Nizan, Malraux, Erik Satie, Rene Crevel, Langevin en vele anderen deelgenomen aan de actie. Deze vereniging speelde een belangrijke rol op het moment van het Volksfront, de beweging voor culturele centra, maar ook in de mobilisatie van de intellectuelen tegen het fascisme in Spanje.
De tijden zijn veranderd, maar de gevechten nog steeds.
We moeten voor te stellen en uit te leven van de vereniging van schrijvers, kunstenaars en intellectuelen van allen, die te horen, buiten de diversiteit van hun politieke en esthetische, en met de middelen die hun eigen bijdrage leveren aan dit werk som heel bescheiden, behulpzaam en redelijk: de revolutie die de maatschappij nodig heeft.

eerste ondertekenaars: Samir Amin, een econoom, Rene Ballet, schrijfster Simone Ballet, universiteit, Andre Bellon, schrijver, Regis Bergeron, Roger Cheng, schrijver, Maximianno Cobra, dirigent, Francis Combes, dichter en uitgever, Charles Conte, directeur publicatie, Françoise Coulmin, dichter, Alexandra Crette, dichter, Maurice Cury, schrijver, Jean-Luc Despax, dichter, Bob Dixon, dichter (Groot-Brittannië), David Dumortier, dichter, François Eychart, leraar, Agneta Falk, schilder en dichter (Zweden), Denis Fernandez-Recatala, schrijver, Foucambert Jean Georges Gastaud, filosoof en redacteur van het tijdschrift Spark, Jacques Gaucheron, dichter, Alain Guerin, journalist en dichter, George Hassomeris, dichter, Jack Hirschman, dichter (USA) Monique Guerin-Horwitz, MD, Stathis Kouvélakis filosoof jaar Lacroix-Riz, historicus, Patricia Latour, journalist en schrijver, Bernard G. Landry, romanschrijver, Ivan Lavallee, computer wetenschapper, Jean-Michel Leterrier, Yves Letourneur, professor in de filosofie, Michel Naudy, journalist en schrijver, Bernard Noël, schrijver, Andre Picciola, historicus en schrijver, Peter Roche, historicus van het onderwijs, Michael Ronchin, dichter, Jo Ros, schrijver, Max Schoendorff, schilder en schrijver, Roger Somville, schilder, Jean Souyris, publicist, Yves Vargas, filosoof, Marc Viellard, journalist en schrijver, Claude Vinci, zanger, Wasselin Lucien, dichter ....


http://en.wikipedia.org/wiki/Association_des_%C3%89crivains_et_Artistes_R%C3%A9volutionnaires
_______________________________________________
D66 mailing list
D66 at tuxtown.net
http://www.tuxtown.net/mailman/listinfo/d66



More information about the D66 mailing list