SGP en vrijheid

Hein van Meeteren heinwvm at CHELLO.NL
Thu Dec 6 10:24:21 CET 2007


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

De Raad van State heeft gesproken. 
Een wijze uitspraak. Want inderdaad: je kan het veroordelen, het abject vinden en al je kussens kapotbijten van woede over het feit dat de SGP een ondergeschikte rol aan de vrouw toebedeelt, maar het is wèl de vrijheid van van Bijbelse club om zulks te vinden. 
Alles is onder -en bovenschikking bij de mannebroeders. Dus waarom de vrouw aan de man niet, zoals de man aan den Here? De Bijbel schrijft dit voor, lezen ze, en de partij is Bijbels. 
Wat de RvS heeft gedaan is een goede toepassing van rechtstatelijke en Weberiaans-bestuurlijke principes: ongeacht de inhoudelijke merites eenvoudigweg het staketsel van de (grond)wet toepassen. Want die dingen worden de laatste jaren behoorlijk door elkaar geklutst: inhoud en kale wetstoepassing. In onze homo-discussie hetzelfde laken en pak: omdat we als D66-ers zo pro-homo's zijn gaan we de wet aan onze politieke stelingnamen aanpassen. 
Nee dus, als een legale bijbelse partij, of een Koran-partij, of wat voor partij dan ook, op grond van de eigen beginselen homo's, vrouwen, kanariepieten of messiassen wil weigeren in bestuurlijke of vertegenwoordiigende lichamen, dan zij het zo. Die vrijheid heeft men. 
De Raad van State heeft dat juist gezien en die anderhalf miljoen euri subsidie die onterecht aan de SGP is ontzegd door de liberaal Remkes moeten 1-2-3- gezonden worden naar de rechtmatige eigenaar: de SGP. 

Uw mannenbroeder Hein

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list