CAO-loon? Het is gewoonweg niet waar.

Ger gmw.arts at HOME.NL
Thu Sep 28 07:59:39 CEST 2006


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Vanmorgen opnieuw in het nieuws. Als ondernemers niet in januari al vergunningen kunnen aanvragen en duurt het te lang zegt men. En Hollanders kunnen ze niet krijgen roept men om het hardst. Er worden CAO-lonen afgesproken maar de overheid, oftewel de arbeidsinspectie controleert alleen maar op het minimumloon.
Het verschil tiussen het CAO-loon en het minimumloon is dusdanig dat je beter in de WW kan zitten met 70% van het CAO-loon dan werken voor het minimum.
Mensen moeten dus tegen minder geld gaan werken. Tel er nog eens de verblijfskosten en dergelijke af en de oost-europerianen houden niks over en de uitzendbureau's worden er rijk van. De mensen die hierdoo in de WW komen betalen we toch wel.
Als men het gewone gangbare loon betaalt kan men meer dan voldoende mensen krijgen maar wordt als te duur beschouwd. Natuurlijk is het te duur als je het ook tegen de helft kan krijgen maar de waarheid ligt erg onder vuur. Niks tegen Poolse arbeiders of zo maar laat ze net zoveel verdienen als de Nederlander en je zal zien dat er bijna geen meer komen.
Na 1 januari heeft men helemaal geen vergunning meer nodig en wordt het nog erger, let maar op. We worden gewoonweg belazert men controleert eigenlijk helemaal niet.  En de landbouw is beslist niet de enige sector. 

Ger

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list