Irak

Ger gmw.arts at HOME.NL
Sat May 27 08:47:50 CEST 2006


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Als we Bush en Blair horen op de TV, wat ze in feite allemaal fout hebben gedaan en nu dus doen mogen we ons denk ik hernieuwd afvragen wat er toch allemaal in die zogenaamde info heeft gestaan, die Balkenende stevig verborgen houdt. Datgene waar D66 openheid over wildde maar waar we niks meer over hoorde.
Op die gronden hebben we zelfs de levens van onze soldaten op het spel gezet en heeft het heel veel geld gekost. En waarvoor? Om achter de leugens en gissingen van die twee aan te lopen. 
Velen die het al zeiden destijds of minimaal vermoeden maar de regering wist het toch beter. Dat kan maar twee dingen betekenen. Of die geheime info was gelogen of het stond er al maar men wildde kost wat kost die cowboy volgen.

En nu gebeurt het weer, we zullen en moeten naar Afganistan. We moeten haantje de voorste zijn en hebben dus niks geleerd. Het wordt er met elke dag gevaarlijker maar niks geen debat of maar twijfel daarover. 
Ik hoop het natuurlijk niet maar vrees wel dat we er veel schade zullen oplopen, financieel maar ook, nog erger, in personele zin. Hetgeen waar D66 zo tegenstemde maar waaraan men toch maar meedeed ibv het kabinet. Dat zou en moest toch overeind blijven, ondanks alle dreigementen?

We zouden toch gaan opbouwen daar. De Yankees maken nu de sfeer er helemaal kapot en mogen onze militiaren dadelijk proberen de rust weer terug te krijgen om tot een vorm van opbouw te kunnen komen, dat wordt dat vechten dus met de taliban. Er was toch sprake van aanvaardbare risico's. De vraag is wat men aanvaardbaar wil noemen. Hoeveel mogen er sneuvelen en wat mag het gaan kosten? Tja, de kosten staan toch altijd voorop bij ASO.

Bush en Blair gaan nu zg. door het stof met alleen maar de bedoeling hun eigen imago weer wat op te poetsen. Iedereen zei toen, er zijn geen massavernietigingwapens, maar dat stond vast en was de reden om er binnen te vallen. Saddam moest weg, wat dan ook de enige legitieme reden had kunnen zijn, maar daar ging het niet over dus.
Het ging en gaat alleen maar over de aanwezige olie en nu zal die verder weg liggen dan men graag zou zien.

Mensen gaan helpen is een goede zaak natuurlijk maar de reden waarom is een andere. Wil je die mensen echt helpen of doe je dat om weer eens als een schoothondje achter dit zeer discutabele tweetal aan te rennen, het lijkt er weer erg op.

Ger


**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list