Nog maar eens de WAOkeuringen, er komt wat aan

Ger gmw.arts at HOME.NL
Sat May 6 10:10:50 CEST 2006


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Heropening verzocht van de hoger beroepszaak over het CBBS-keuringssysteem!
Wijchen, 24 april 2006

Ons bureau heeft op 20 april 2006 namens onze cliënt een herzieningsverzoek ingediend bij de Centrale Raad van Beroep om de belangrijke uitspraak van 09 november 2004 alsnog te heroverwegen.

Reden is dat er nieuwe feiten boven tafel zijn gekomen die destijds niet bekend waren bij de Raad en die mogelijk tot een andere uitspraak zouden hebben geleid.

Zo blijkt onder andere uit het rapport van de Stichting tot Bescherming van Arbeidsongeschikten, "CBBS een black box" het volgende:


  a.. Het UWV heeft in 2001 en 2002 in veel gevallen geen bezoeken gebracht aan de werkgevers om te controleren of de functies die in de computer zijn ingevoerd nog juist zijn. Dit is erkend door een functionaris van het UWV. 
  b.. Tevens blijkt, dat van de 9000 functies die in de computer zitten bij het UWV van achter het bureau bedacht is hoe bijvoorbeeld een werknemer op de werkvloer werkt. Ook dit is erkend door een functionaris van het UWV. 
  c.. Uit een geheim rapport uit 2003 blijkt, dat interne functionarissen van het UWV gebreken bloot legden en het CBBS systeem ernstig bekritiseerden. De kans van het maken van fouten bij de beoordeling van arbeidsongeschiktheid werd groot geacht door deze functionarissen. 

Documenten die met deze feiten verband houden heeft het UWV destijds niet aan de hoogste rechters in ons land overlegd. De meest belangrijke conclusies uit het rapport "CBBS een black box" zijn niet door het UWV weerlegd (ook niet tijdens een procedure bij de rechtbank Amsterdam) en zelfs minister De Geus heeft ze niet ontkent.

Wij verzoeken de Raad (als wij ontvankelijk worden verklaard) rekening houdend met deze nieuwe feiten het eerdere hoger beroep te heropenen en alsnog gegrond te verklaren en het CBBS-keuringssysteem als hulpmiddel onaanvaardbaar of onbruikbaar te verklaren.

Hier vindt u het verzoekschrift.

De Groot Heupner Advisering, Arbeidstoeleiding & Juridische Begeleiding BV
Postbus 128
6600 AC Wijchen
024-6424193 of 06-11355874
Fax: 024-3660665
www.ghaa.nl 

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list