Dyslexie

Ger gmw.arts at HOME.NL
Thu Mar 30 07:50:27 CEST 2006


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Dyslexie is voor de lijders eraan een heel groot probleem. 
Niet kunnen lezen of schrijven, of in veel mindere mate in in onze maatschappij natuurlijk een barriere waar voor velen niet overheen te komen is. Richting een studie en/of werk.
Gisteren was op TV te zien dat er gezinnen zijn met alle of bijna alle kinderen met deze hindernis, het schijnt ook nog erfelijk te kunnen zijn. 
Ruim 10 jaar geleden beloofde D'66 minister Borst al om een regeling om een goede opvang ervoor te gaan financieren maar wat blijkt. Veel mensen moeten er van af zien omdat men het niet kan betalen. En zo'n regeling? Jammer maar helaas. Hoezo, taalachterstanden?

Zou dit iets zijn wat (al of niet bewust) maar wordt vergeten of is het onwil, omdat het geld kost? 
Komt me nu weer aanzeiken van, ja maar de coalitie van toen.................................

Een dergelijk dossier op welk ministerie verdwijnt toch niet zo maar. Zo zijn er wel een serie meer te noemen. In dit geval lijkt het erop dat Onderwijs en Volksgezondheid het niet eens worden en dus laat maar zitten. 
Een grote schande is zoiets en misschien iets voor D'66 om maar weer ens op te pakken en er wat mee te gaan doen. Onderwijs stond (staat) toch zo hoog in het vaandel. En wie weet he, het oogstjaar:))))))))))

Ger

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list