Je mag toch een beetje deskundigheid verwachten

Ger gmw.arts at HOME.NL
Sun Jun 11 12:02:03 CEST 2006


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Als je een loodgieter laat komen mag je toch verwachten dat hij het vak kent.
Als je naar een longarts moet mag je toch aannemen dat die verstand heeft van je longen.
Enzovoorts enzovoorts, maar zo niet bij de Arbo en nog erger bij het UWV.

In het geval dat een Arbo-arts de plank misslaat zijn er wel mogelijkheden of geeft ruiterlijk toe er geen verstand van te hebben. Die kan dingen opzoeken en er bij een later bezoek er eens op terugkomen. Anders is dit schijnbaar bij een WAO/WIA-keuring.
Aan alle opmerkingen en vragen was afgelopen week duidelijk dat de keuringsarts er letterlijk geen schijntje van afwist of kende. Wel ooit van gehoord maar inhoudelijk niet wist waar het over ging. Niet weten wat de gevaren er van zijn, wat een ziekte doet met iemand, wat kuren met een kleine kans van slagen met iemand doen. 

Zo iemand moet een oordeel vellen over iemand, over wat iemand nog wel of niet kan, of iemand die ziekte houdt of kwijt wordt. 
Vragen van de arts:
Kunt u nog ............... Antwoord van de client: Soms, als ik een erg goede dag heb.     Invulling papier door de arts: Ja

Je zou mogen verwachten dat zo emand zich voorbereid op een dergelijk onderzoek maar niet dus, geen tijd voor.
Dit betekent dus dat mensen, ongeacht de uitslag, altijd in bezwaar en dan zonodig in beroep kunnen. Men weet gewoon niet waar men het over heeft. Op de vraag of dit geval de eerste keer is wordt schoorvoetend en blozend beamend geantwoord. Want ja, de trots is ook nog iets toch, als arts.

Daar worden mensen dan heen gestuurd door onze overheid.Zoiets als je defecte TV moeten laten maken omdat er garantie bestaat, bij de groenteboer.

Ger


**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list