De grote voordelen van de EU?

John Wijsmuller j.wijsmuller at PLANET.NL
Sun Jun 4 11:50:53 CEST 2006


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Beste Ger,

Bedankt voor je heldere analyse.
Als het landelijk bestuur jouw redenering goed begrijpt en overneemt,
moet het een peuleschil zijn om dit najaar het congres van D66 op het
juiste been te zetten.

Groeten,

John

Ger schreef:
> REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl
>
> We hadden gisteren een erg vervelende en droevige dag. De arbeidsjurist waar ik regelmatig over sprak hier hebben we gisteren moeten cremeren. Een half jaartje na zijn pensionering maar hij was flink ziek, dus misschien voor hemzelf maar beter zo.
>
> We wilden samen even onze zinnen verzetten en gingen wat later even een biertje kopen in het stamkroegje hier om de hoek, dat hadden we even nodig. Treffen we daar een al wat ouder stel mannen die samenwonen, ja homo's dus, ook in Limburg, en raken er mee aande babbel. Een van de twee is van oorsprong een Pool en woont hier al 30 jaar. We kregen het over al die Polen die hier steeds meer naartoe komen en hij vond het ook wel zijn voordelen hebben. Hij had pasgeleden de buitenkant van hun huis laten schilderen en lachend vertelde hij dat die mannen dat "gratis" voor niks doen. Nou ja, die wil dan ook weleens eentje leren kennen toch?
> Kom morgen samen even kijken, zei hij, dat je kan zien hoe het gebeurt en dan bel ik hem wel even.
> Deze maand moet mijn auto naar de keuring en heb voor die tijd nog een reparatie te doen dus de vraag was of hij toevallig niet ook een automonteur kende die zoiets "gratis" doet. Geen probleem en dus komt die dan meteen wel even.
>
> Wat dom toch zeg van het kabinet dat ze niet vertelden dat dit de grote voordelen zijn van de EU en openzeten van de grenzen, dan had ik vorig jaar wel voor gestemd. Geen papieren rommel of zo, er komt geen papiertje aan te pas. Gewoon gratis voor niks en geen rare EU-regels over ladders en zo. Ze krijgen van de koffie er nog bij hoor, zoveel medelievendheid tref je niet veel meer, helemaal vanuit Polen komen zo maar mijn huis schilderen en auto maken.
> Erna toch maar wat leuks kopen voor zo'n mensen liijkt me, dat verdienen ze dan wel, toch? En niemand die er nadeel bij ondervindt.
>
> Ger
>
>
> **********
> Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
> Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
> Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
> Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
> **********
>
>

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list