LB van D66

Ger gmw.arts at HOME.NL
Wed Feb 8 08:32:56 CET 2006


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Gisteravond de voorzitter gezien van D66?
De leden van afdeling Opmeer, die allen tesamen hebben opgezegd en een lokale partij zijn begonnen kregen een standaard briefje dat hun opzegging in de administratie was verwerkt. Voor de rest nul komma niks. Mensen die wellicht vele jaren zich hebben ingezet voor de partij, die niet zo maar even opzeggen, bedankt en doei.
Geen enkele inzet om eens te praten met mensen of wat dan ook.
Zijn reactie: Het is nu een slapende afdeling en onze inzet wordt dat we over 4 jaar daar weer aan de slag kunnen. Zou dat komen omdat D66 zoveel leden heeft en dat er makkelijk een serie kunnen missen en mogen we het als domme arrogantie bestempelen. Zeker de mensen die nu hebben bedankt kan je zo toch nooit meer terug verwachten binnen je gelederen. 
Het werkt helaas zo dat de landelijke politiek de lokale beinvloedt. Maar ook andersom. Wellicht in mindere mate maar een landelijke partij die het plaatselijk erg goed doet brengt ook wat mee voor de TK-verkiezingen. Maar zelfs als dat niet zo is ga je toch niet zo om met je leden die je zo hard nodig hebt. Niet alleen bij D66 hoor, maar gaat het dan toch alleen maar om de bekende poppetjes in den Haag en telt de rest in het land niet mee? Gezien de reactie van de algemeen voorzitter zou je dat kunnen veronderstellen.
D66 doet op 40 plaatsen in het land niet meer mee zei men. Ja maar, op andere plekken doen we juist wel weer mee, wist hij te melden. Wat een gezwam zeg, dan nog tracht je toch die 40 geheel of deels binnenboord te houden. Dat doe je dan niet af met dat het verwerkt is in de ledenadministratie?

Ger


**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list