Zo voorspelde we het toch?

Ger gmw.arts at HOME.NL
Tue Dec 12 09:39:33 CET 2006


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Buiten het UWV en het CWI is nu erg duidelijk de belastingdienst aan de beurt met tienduizenden slachtoffers. Grote groepen zijn de dupe van huur- en zorgtoeslagen.
Alle hervormingen leveren grote problemen op. Daarmee is niet gezegd dat ze totaal niet nodig waren maar nogmaals het tempo waarin.
We hebben het dan nog niet over de geprivasiseerde instellingen die er gewoonweg een grote puinbak van maken. Dat is niet alleen mijn mening maar ook van medewerkers van de diverse instanties. We hebben nu al half december en nog steeds geen definitieve aanslag, helemaal niks. Binnenkort je belasting maar weer invullen maar waarmee? Heel veel telefoontjes naar de belastingdienst en vele gevallen van uitstel. 
UWV betaald een teveel aan ZW en gaat dit corrigeren, dus daar kan je ook al niet van op aan. Ga het maar met 40 euro of zo minder doen in de week.
Ik riep het al eerder, bestuurlijke vernieuwing oke, maar eerst wat overheidsvernieuwingen. Een timmerman gaat ook niet timmeren voor hij een hamer heeft. Binnenkort 100.000den die er ongecontroleerd doorheen gaan want men is er niet toe in staat. Allemaal een kosten-baten-analyse. Mogen er maar veel mensen van hebben geprofiteerd en weten dat de belastingdienst de tijd niet heeft. 
Gebruik maken van de feit dat de ene leverancier geen gegevens kan krijgen van de andere energieleverantier. 
Ik ken iemand die ongeveer 2 jaar geleden in de WAO is terecht gekomem en nog steeds niet de verplicht herschikking heeft gehad die binnen een jaar dient plaats te vinden. Ik ken iemand die al meer dan een jaar vanuit de WW ziek is, geen eigen verklaring, geen contact of controle door een arts. Niks van dat alles en nu blijkt ook nog teveel betaald.Eerst 3 maanden zonder zitten terwijl de rest gewoon doorgaat maar ja, UWV he.
Eenmaal ziek? Zorg boven je grens te komen en schrijf alles op, al is het maar de keertjes dat je naar je huisarts of apotheek gaat. 22 Euro aan je huisapotheek, je hebt zoveel af te trekken. Medicijnen die je wat dikker of juist dunner maken, de extra kleding aftrekken, extra beddengoed, extra wasbeurten, enz. Allemaal te vinden in de belastingalmenak.
We worden zwaar gepakt in den Haag dus pak ze maar eens terug, het is niet anders. Ze vragen er toch om met al die gehaaste om- en hervormingen. 
Men kan niet eens een kabinet vormen ondanks een kiezer die toch duidelijk is geweest.
Hele camping waar permanent bewonen verboden was worden ontruimt en waarom? Om er Polen te huisvesten, pure bestemmingskwesties en de mensen met een stacaravan tuinen er ook nog in gaan op eigen kosten vertrekken. Meer te verdienen voor gemeente en ondernemer toch? 
Laten we het maar niet hebben over het CWI, dat is echt een lachertje. Vacatures bij het CWI? Een productbegeider was een ervaren transportplanner en zo verder. Er klopt gewoon niks van. 
Maar volgend jaar gaat het allemaal verbeteren, roept men alweer. Voordeel is dat men nu eens werkelijk bekend dat het totaal is misgelopen.

Dat heb ik nu al die tijd bedoeld met je fouten herkennen, oppakken en er van leren. Maar helaas, D66 tuinde er ook in en ging erin mee. Je mag je afvragen waarom?
In de gezondszorg? Niet gaan bezuinigen waar je kan bezuinigen maar bij degene die het moet betalen en middels premies weer binnenhaalt. Die premies maak je aftrekbaar en je bent weer bij het begin,op 0 dus. Het enige verschil is dat degene met hogere inkomens meer aftrekken. Net als nu met H-aftrek.

Kortom, men heeft er een zooitje van gemaakt en nu zal men weleens, volgend jaar doen we het beter. Wij ook, door zoveel mogelijk gegevens te sturen of juist niet en laat ze maar vragen. Een grote achterstand en dat wil men inlopen?
Noemen dat alles liberalisme of proberen we er samen wat van te maken? Is een echte liberaal iemand wie vrije keuzes wil maken iemand die ook graag de keuzes voor een ander maakt.

Ger




**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list