Het OM maar weer eens. Vernieuwing?

Ger gmw.arts at HOME.NL
Wed Apr 12 08:14:58 CEST 2006


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Het gaat niet alleen om het Openbaar Ministerie.
Het gaat steeds meer om alle uitvoeringsinstantie van de overheid. Of je nu, ik noem er maar weer een paar, het OM, de IND, het UWV, CWI, ga maar even door, neemt, overal is het puin en vol van fouten. 
Gisteren terechte kritiek van tweedekamerleden, waaronder onze Bert, schandalig gewoon. Niet alleen een oud militair die zich 100% inzette, maar ook weer in Deventer, men wil zo graag gelijk hebben en als er maar een vastzit. Onschuldig? Dan laten we de minister wel sorry zeggen als het niet anders kan en zo'n stijve hark gaat er ook nog voorliggen.
Het gaat er niet meer om of mensen met of zonder gevaar cq terecht worden uitgezet door Verdonk. Het gaat om het aantal, zoveel mogelijk, dan pas is haar beleid effectief, ze voert de letter van de wet uit. 
Het is niet van belang of mensen wel of niet terecht worden goed of afgekeurd, het aantal moet worden gehaald zoals ingeschat door de Geus.
Als mensen zich verplicht inschrijven bij het CWI en zelf een poosje later weer werk vinden heet het in de statistieken dat het CWI hen aan werk geholpen heeft. Dat men er niks voor doet en in de kantoren, en op de site, de vacatures een rotzooitje zijn, is van geen enkel belang. We schrijven wel op dat wij ze geholpen hebben.

Dat moet men ook wel allemaal, ivm het budget en daar horen resultaten bij. Er zou voor het jaar erop maar eens minder beschikbaar zijn omdat ze niets of te weinig laten zien.

Dus het zal de meeste mensen toch een biet zijn of een Burgermeester er nu gekozen zit of hoe leden in het parlement er terecht komen. Ze willen dat hun eigen belangen op een rechtvaardige wijze beoordeeld en tot stand komen. En niet alleen de persoonlijke belangen maar ook het algemeen. Overheidsvernieuwing kunnen we dat ook noemen.

Gisteravond de "verzekerde" mensen in Marokko gezien? Maar dat geldt ook voor anderen hoor, ook Nederlandsers.
Hoogervorst heeft zijn chaos zo geregeld dat mensen duur verzekerd zijn voor een zorg die slechts 1/10 kost tegenover hier. Hij gaat het regelen roept hij nu, dat hebben we vaker gehoord. Zou het met terugwerkende kracht zijn of is het jammer dan? 
Och, als we maar niet zeggen dat het een chaos is, dat kost hem zijn baantje.

Ik ben nieuwsgierig of er een partij durft op te staan die dit eens hardop durft te zeggen. 

Ger

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list