Heel moedig van Pechtold

Ger gmw.arts at HOME.NL
Sat Oct 8 08:55:02 CEST 2005


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Dat geeft de burger weer moed en zou het D66 ook moeten geven, wat Pechtold nu mee komt.
Hij durft het ook open en eerlijk te zeggen. Nu maar hopen dat hij zich ook niet in het hok laat terugstoppen. Laat ook bewindsvoerders hun vrije mening maar geven, duidelijkheid staat toch voorop. Jammer dat hij een onderwerp daarvoor gebruikt wat in deze tijd ook weer een deel van de mensen grote zorgen zal baren, de aftrek voor je huisje, maar toch. Na alle drama's is misschien juist dit onderwerp een stap te ver, of je het wel of niet er mee eens bent.

Ministers wel of niet altijd uit een mond of namens het kabinet? Of dat ze zelf geen mond hebben, zo wordt het gebracht. Balkje moet er voor gaan liggen en terugschoppen. Ik vind het erg moedig van hem om dit zo te stellen, daar heb je het nu over politieke vernieuwing i.p.v. een gekozen burgemeester of zo.
Het zou zelfs het begin van het einde kunnen inluiden maar dat hangt af de reacties die hier weer op gaan komen. Maar in feite gaat hij verder op het debat van deze week al is de inhoud totaal anders. 

Hopelijk zal D66 dit heel erg omarmen, hier raakt hij de kern van de kroonjuwelen, de vernieuwing van de politiek. Niks kiesstelsel, niks een burgermeester kiezen, dat kan er uit voortvloeien. Ook ministers hebben een politieke kleur en laat het maar zien. Je hoeft het niet met ze eens te zijn, waarom zou je, ze zijn er door een gekozen partij neergezet en mogen een mening hebben, zonder eerst aan een Harry Potter te vragen wat ze mogen zeggen. Het degradeert het kabinetsbeleid en terecht, dat hebben we niet gekozen. De afrekening kan nog steeds een toerekening worden.

Borissen, Bert, en de rest, ik mag hopen dat niet alleen van hem afkomt maar van jullie. Jullie kiezers keren wellcht weer terug op het nest, als we peiling van gisterenavond mogen geloven gebeurt dat ook na duidelijke stellingname deze week tov het kabinet. Met de vuist op tafel dus.

Nu maar rap de volgende stappen, jezelf een lel voor je kop geven voor de afgelopen 2 jaren, erkennen en laten zien dat je democraat bent.

Ger.


**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list