Gevolgen herkeuringen in de WAO

Ger gmw.arts at HOME.NL
Sun May 29 08:56:00 CEST 2005


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Er zijn reeds gevolgen voor de mensen die in de WAO zitten die nog herkeurt moeten worden maar ook voor degenen die daar niks mee van doen hebben.
Voor het verkrijgen van een lening of hypotheek of zo willen de meeste banken een vast inkomen zien, en terecht natuurlijk. De WW, bijstand en dergelijke werd allang daar niet toe gerekent. 
Afgelopen week sprak ik iemand die zijn hypotheek wilde omzetten die dat geweigerd kreeg omdat een van de twee partners een WAO-uitkering heeft. De WAO-uitkering is voor de betreffende bank al een te onzekere factor geworden.
Nog een kant van de zg. hervormingen waar mensen die ziek zijn geworden worden gepakt en waar ASO waarschijnlijk niet eens over nadenkt.
De mensen willen graag de hypotheek omzetten om lagere maandlasten te verkrijgen maar mogen nu blijven teveel betalen omdat ze ooit ziek zijn geworden, een ongeval hebben gehad, of wellicht met een gebrek zijn geboren.
Die mensen zijn wellicht een keer toe aan een andere auto, die ze vaak nodig hebben wegens hun gebrek, maar jammer dan. Een financiering zit er niet meer in. Ga maar lopen of fietsen, en las je dat niet meer kan, jammer maar helaas.
Wie zei er ook al weer dat dit beleid zo sociaal was?

Ger

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list