O frabjous day! Callooh! Callay!"

Dik geensloof at YAHOO.COM
Thu Jun 2 10:23:51 CEST 2005


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Ja de vraag is wat Nu?
Eerst even, voor het geval men vergeet.. Hoeveel van de nu ja-sagende landen hebben dit gedaan middels een referendum en hoeveel zonder. Waar dus de regenten besloten wat het beste was voor het gepeupel?

Verder is de oplossing heel moeilijk of heel makkelijk.
Een GRONDWET bestaat niet uit 500 of 700 pagina's unless er voor elk artikel 300 uitzonderingen gemaakt moeten worden en dan is het geen GRONDWET maar een compromis en dus een Verdrag dat op punten zo weer van tafel geveegd zou moeten kunnen worden. Helaas kan dat met dit verdrag niet! Dus big time terug naar de tekentafel.
Nou zijn onze politicians niet gek. Als iets aangenomen wordt in eerste instantie is er geen weerspraak, maar als iets niet aangenomen wordt proberen ze het volgende week/maand weer met een iets gewijzigd program! Dus let op het balletje!
Omdat ze als de dood zijn dat de burghers hun Europa speeltje afnemen willen ze het niet maar de oplossing voor deze impasse is simpel.
Schrijf een echte GRONDWET naar voor beeld van de USA of Japan, stel daarin vast wat exact de macht is van het Europarlement zonder de deelnemende landen direct al te micro-managen met honderd regels en de duizend uitzonderingen daarop etc etc.
Voorkom vooral dat de "het is niet ideaal maar beter dan wat we nu hebben" NIET de overhand krijgen. Wat we nu hebben is in vele opzichten niet goed (inspraak bijvoorbeeld), maar wat deze Grondwet zou doen legt vast (cast in stone) wat weer een compromis is zonder noemenswaardige inspraak van de burger. Maar nu vervat in een haast niet meer te veranderen "verdrag" i.e. Double Bad!
De nog te schrijven "nieuwe" Grondwet met een minimaal aantal artikelen, moet vervolgens aan ALLE Europesche burgers voorgelegd worden in een plebisciet. Niks meer van we bekonkelen alles en dan laten we jullie wel weten hoe je er over denkt! Openbaarheid!
De voormalige Oostbloklanden vinden dat ze al inspraak hebben, sinds ze verlost zijn, das helaas hun perceptie...Kennelijk zijn de Spanjaarden ook tevreden, ook die zijn uit een diep gat gekropen. Hoe meer "onderdrukte landen" zich aansluiten des te eenvoudiger wordt het de burger te manipuleren.

BTW
Als je de Nederlandse politieke leiders hoorde dan begrijpen ze van de burgerlijke drijfveren voor dit electieve debacle echt geen moer he?
Balkenende die het knalhard met elk punt in het Buitenhof niet eens was. Bijna zielig! Hij had toch wel 1 puntje toe kunnen geven...
Het was geen arrogantie, eerder ignorantie

O frabjous day! Callooh! Callay!"
uit The Jabberwocky van Lewis Carroll
Lenny, who just returned from computer hell!


__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam?  Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list