Verdrag dood verklaren

Mark Giebels mark at GIEBELS.ORG
Wed Jun 1 06:30:47 CEST 2005


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Beste lijsters,

Nu de Fransen Nee hebben gezegd kan dit verdrag het beste maar meteen dood verklaard worden, en wel op 16 en 17 Juni tijdens de summit in Brussel. Want anders gaat dit proces aangeschoten verder en daar kan slechts verslechtering en vertraging uit voortkomen. Met een schone lijst beginnen en meer debat organiseren, lijkt me nu de beste weg. En het geen grondwet meer noemen, maar gewoon een aanpassing van de bestaande verdragen om de EU bestuurbaar te houden met 25 landen. En een intelligentere ratificatieprocedure plannen. Een EU-wijd referendum bijvoorbeeld, ipv al die nationale referenda. Gecombineerd met nationale ratificatie door regeringen en parlementen. 

En om dit proces waarschijnlijker te maken moet Nederland nu ook maar gewoon Nee zeggen. Ook om een tegenwicht te bieden tegen de ongetwijfeld aankomende lobby van de Fransen om de grote landen meer macht te geven en om meer protectionistische nationale maatregelen toe te blijven staan.

Dit aangeschoten verdrag moet nu maar humaan worden afgeschoten.

Groeten,
Mark Giebels


-- 

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list