Wachtgeld

Ger gmw.arts at HOME.NL
Sat Apr 2 07:23:17 CEST 2005


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Als je een baan hebt en je wil iets anders gaan doen waarbij je dus na opzegging de pech hebt om in de proeftijd weer naar huis gestuurd te worden heet dat bij het UWV, verwijtbare werkeloosheid. Of je ruilt je vaste baan in voor tijdelijk, idem dito. Je eventuele WW-uitkering wordt je geweigerd.
Als je burgemeester bent en je wordt minister waarvan het risico erg hoog is dat je dat slechts enkele dagen bent krijg je wachtgeld als dat zo mocht zijn. Geen sollicitatieplicht, 80% van je ministersalaris.
Sterker nog, als je zelf ontslag neemt is er financieel geen vuiltje aan de lucht terwijl de mensen die dan van een gewone uitkering afhankelijk worden die niet krijgen.
Als je bijvoorbeeld wethouder bent en je bent dat als 10 jaar of langer en je bent 50 jaar of ouder houd je dat wachtgeld tot je 65 bent.
Zalm wijst nu de verslechterde WW-voorstellen af.

We moeten eigenlijk allemaal op de nullijn roept ASO. De minister spreekt vervolgens af dat de ambtenaren een loonsverhoging krijgen en compensatie voor de gestegen ziektekostenverzekeringen. Tegelijk worden de ministeries verjongd en worden er daar mensen van 57 jaar of ouder met een mooie regeling naar huis gestuurd, terwijl de boodschap is dat we allemaal langer zouden moeten werken.

De grootverdieners eigenen zich nog steeds zeer grote loonsverhogingen toe en het kabinet wil in een volgend kabinet 30% meer salaris.

Hoe zou het toch komen dat de burger spreekt over zakkenvullers en geen vertrouwen meer heeft in de politiek?

Steeds meer mensen komen in de financiele problemen, zelfs de middeninkomens, laat staan de minstverdienenden. We spreken in een rijk land over ondervoede en uitgedroogde mensen in verpleeghuizen. 180.000 eigen huis bezitters zitten al in de problemen en CPB voorspelt dat er als de rente een beetje wil stijgen er op korte termijn nog een tenminste 80.000 gezinnen bijkomen.
Aantoonbare zieke mensen worden van 100% naar 0% arbeidsongeschikt verklaart omdat we de regeltjes wijzigen. Ze worden totaal in de afgrond geschopt in een tijd van 20 minuten. De reden? Omdat de minister een ziekte niet erkent ben je dus niet ziek.

Wat een mazzel heeft de Nederlandse bevolking toch dat we D66 hebben en we misschien straks een burgemeester kunnen kiezen. Daarvoor moeten ze natuurlijk wel een akelig ASO-beleid mogelijk maken maar ja, het gepeupel moet er maar wat voor over hebben toch.

Veel plezier straks allemaal op congres. En als je voor stemt moet je dat vooral doen omdat Pechtold anders zo zielig is. De arme man moet het dan doen met een armzalig wachtgeldje.

Ger



**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list