En dat heet democratie

Ger gmw.arts at HOME.NL
Thu Sep 30 11:22:19 CEST 2004


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Wat een ongelooflijk toneelspelletje was het de afgelopen twee dagen zeg. De achterkamertjespolitiek werd toch af gezworen.
Waarom eigenlijk nog algemene beschouwingen? Een voorgekookte opzet waarin steeds meer duidelijk werd en wordt dat D66 er weer net zo hard aan meedoet. Helemaal zinloos dat ouwehoeren twee dagen. Het kabinet komt met een pakket en verteld de coalitiepartijen waar ze kunnen scoren en Zalm is de regisseur van het toneelspelletje. Een democratie waarin de oppositie na het tot stand komen van het kabinet 4 jaar naar huis kan gaan. Het zal niet allemaal goed zijn geweest maar ook de goede, betere zaken uit de tegenbegrotingen worden weggehoond want WIJ, de coalitie, hebben alleen de wijsheid in pacht. Het gaat nergens meer om het Nederlandse belang maar om het belang van de coalitiepartijen. En D66 komt daarin ook maar heel weinig aan bod.
Het kabinet is tegen welke vorm van referenda dan ook, zei Zalm letterlijk. En daar zit je dan Thommetje, compleet voor l*l. Af als een gieter en hij blijft stoïcijns zitten kijken of dat hij water ziet branden. Dictator Zalm lacht het gewoon weg. 
Balkenende kan maar beter aan Bush vragen om ook Nederland binnen te vallen om er de democratie te brengen, we moeten af van deze dictatuur. 
Dat is ook niet alles natuurlijk en we kunnen dat maar beter zelf gaan doen, beginnende op aanstaande zaterdag op het Museumplein.
De normen worden ons opgelegd en de waarden steken ze zelf in de zak.
Niet eens het fatsoen had Zalm verschillende keren om kamerleden van de oppositie gewoon antwoord te geven en waar het al te moeilijk werd had hij een beschermheer aan de kamervoorzitter Wijsglas.  Zo erg zelfs dat zelfs Dittrich zich tekort gedaan voelde. 
Alles bijeen gewoon een beschamende vertoning voor een democratie die het eigenlijk hoort te zijn. 

Ik mag hopen dat de vakbonden en andere organisaties de handen nu echt ineen slaan en doorpakken nu. Dit kabinet moet verdwijnen en snel ook. Het helpt ons land helemaal naar de knoppen. Er telt nog maar een ding als we ze moeten geloven, de lange termijn. Dat mensen sociaal en financieel op de korte termijn volledig naar de knoppen gaan is niet van belang. 
Zalm vraagt offers aan de burger, lees je dan in het nieuws. Hij vraagt ze niet eens, hij offert de burgers zelf op. Hoe kweek je criminelen en van der G-tjes? Neem de burger maar alles af en laat ze verrekken. De helft van de burgers zo hoorden we vanochtend kunnen hun rekeningen niet meer op tijd betalen. Een kleiner deel kan ze helemaal niet meer overzien. 
Zullen we massaal maar gaan weigeren om bepaalde rekeningen niet meer te betalen? ABWZ-premie massaal niet meer voldoen bijvoorbeeld? OZB, wegenbelasting etc?
Staat er dadelijk een "Fortuyn" in de goede zin van het woord op? Ik mag het hopen, dit kabinet vraagt erom. 
De honger is terug in het land, verborgen misschien maar sommigen durven ermee naar buiten te komen. Oude van dagen die doordeweeks maar een boterhammetje eten ipv van warm eten. WAO-ers die overgebleven voedsel inzamelen voor uitkeringsgerechtigden.
Mensen die hun gezonde tanden maar laten trekken omdat een andere behandeling niet te betalen is door ze. Zieke mensen die we straffen omdat ze ziek zijn geworden. Mensen die zich 40 of 50 jaar de rug kapot gewerkt hebben storten we in de armoedebak in het belang van hun kinderen.
Kortom, om je dood te schamen. 

Gisteren gelezen in het blaadje van het UWV. mensen die in een rolstoel zitten kunnen 100% worden goedgekeurd als ze voordat ze ziek werden te weinig verdienden. Hoe ziek je bent is afhankelijk van hetgeen je verdiende. De mens is nog slecht een economisch product, dat je weggooit als de waarde is afgenomen. Dat bedoelt dit kabinet dus met normen en waarden. De norm is hetgeen je verdiende en de waarde is wat je nog economisch kan opleveren. Zit dat onder een bepaalde norm dat mag je naar de afvalverwerking.
7000 Functies hebben we in het systeem CBBS zitten zo schrijft men. Wie zet die erin en wie controleert of die wel kloppen? Er hoeven er maar 3 van elke geduide functie van te bestaan in heel Nederland om er vervolgens duizenden mensen ermee af te schatten. Een rechtvaardig systeem roept de nationale clown de Geus dan.
Mensen die veel verdienden voordat men noodgedwongen moest aankloppen bij de WAO worden met rust gelaten door dit systeem. Iemand met precies dezelfde medische gebreken en klachten wordt 100% goedgekeurd. Rechtvaardig systeem zegt de clown weer.

Allemaal in het belang van de toekomst van onze kinderen roept het kabinet. De mensen van nu leven niet meer blijkbaar en hun kinderen hebben zo geen toekomst meer. De rijken moeten rijker en de armen nemen we het laatste beetje ook nog af. 

Geef mijn portie maar aan fikkie.

Ger




**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list