Lage Snelheids Lijn

Fritz van Rikxoort fritz at RIKXOORT.DEMON.NL
Thu Sep 9 11:22:21 CEST 2004


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Genieten en om te huilen,

Het verhoor over de Puinhopen van Paars, de miljarden euro's verspild aan nutteloze en nodeloze Betuwelijn langs de Rijn en Hoge SnelheidsLijn voor Lagere Snelheidstreinen onder het groene hart.

Vandaag begon het met een mevrouw, gewone burger, die met middelbare school wiskunde en natuurkunde niet mocht doordringen tot het bedrog en verdonkeremanen van ambtenaren en uit de inspraakverslagen werd weggelaten, en domme en onwillige kamerleden, helaas voor D66 bleek onze Machteld Versnel de domste en degene die het minst luisterde naar "inspraak". Volgens Machteld kon 1+1 geen 2 ipv 3 zijn, omdat dan een projectbureau dat ook wel zou zeggen.

Hoe dan ook, we betalen decennia duizenden euro's per huishouden voor een doodlopende Betuwelijn met een marginale vervoerswaarde en -gemiddelde snelheid, en een 300km-lijn onder het Groene Hart waar treinen nooit die snelheid kunnen halen (doorbrandende motoren of slippende wielen bij optrekken) maar dat ook niet moeten willen halen (dan moeten ze als dat al een keer kan eerst langer blijven stilstaan of eerder en later express langzaam rijden, omdat de dienstregelingen in Nederland en Europa niet met de luchtvochtigheid per dag aangepast zullen worden, bovendien vreet die Hogere snelheid energie en brengt grotere milieuschade toe). Om over de maatschappelijke en landschappelijke schade nog maar niet te spreken.

Steeds blijkt dat ons indirecte kiesstelsel met slaafse partijleden als kamerleden ipv onafhankelijk denkende Wilders en ons niet kiezen van een regeringsleider met domme en voorbarige regeerakkoorden en bijbehorende coalitiedwang en fractiedwang heel erg duur betaald moeten worden, zowel qua droevige beluitvormingsresultaten als verspilde kosten. De Rijn blijft liggen en stromen en boven de 250 km per uur snelheid treinen in het midden van onze korte trajecten tussen halteplaatsen had op bestaand of reeds verdubbeld spoor ook gekund met dezelfde dienstregeling, maar met halte in regeringshoofdstad en zonder alle budgettaire en maatschappelijke schade van de Paarse Lijnen. Maar ja, paarse regeerakkoorden, met lijnen ipv treinen, bij voorbaat de verkeerde middelen ipv goede doelen.

Veel kiezers weten allang, niet hoe precies, maar wel in effect hoe onze politiek faalt en in partijbelang liegt en bedriegt. De paarse puinhopen zullen nog bij veel meer kiezers bekend worden. Of het nu om Turkije gaat in de EU, vind ik zelf prima, door Van Aartsen als minister goedbevonden zonder slag of stoot, nu als onomkeerbaar gepresenteerd, of al die andere ondemocratisch en ondoordacth genomen besluiten met grote schadelijke gevolgen. 

Dat Wilders 4 tot 9 zetels haalt in de eerste peiling nadat Van Aartsen hem de mond wilde snoeren heeft m.i. dan ook met rechts of links kiezen niks te maken, maar alles met de wens van veel kiezers, zoals de mevrouw in het verhoor vanmorgen zei, kamerleden te verkrijgen die eens beginnen het volk, gewone burgers, met hun ervaringen en deskundigheden te gaan vertegenwoordigen, ipv de persoonlijke belangen van partijleden, en hun ministers en ambtenaren, nu, voorheen of binnenkort in een coalitieregering. En zodoende echte debatten over nut en noodzaak van maatregelen en inspraak naar de individuele volksvertegenwoordigers zelf ipv boerenbedrogcircussen namens coalitieministers.

Fritz van Rikxoort

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list