Waarvoor een kamerlid wordt gekozen.

Ger gmw.arts at HOME.NL
Tue Nov 30 09:45:08 CET 2004


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Hirsi Ayaan heeft nu duidelijk aangegeven geheel vrijwillig te hebben gekozen om haar werk in de TK niet te doen en te kiezen voor deze vorm van rust. Ze werkt aan het vervolg van de film en aan haar boek. Heel bewust gekozen zo zegt ze want ze zou heel goed naar haar werk kunnen. 
Ik kan me nog herrinneren dat er zoveel kritiek bestond op ene Janmaat die zich, net als veel gekozen gemeenteraadsleden van zijn partij, wel lieten betalen maar bijna nooit aanwezig waren. 
Dit dametje doet in feite hetzelfde nu, ze laat zich ruiterlijk betalen als gekozen volksvertegenwoordigster en neemt de gelegenheid om een film en een boek te gaan maken, het salaris gaat toch wel door. Het excuus is de bedreiging maar dat haalt ze zelf weer onderuit door te stellen dat ze eigenlijk gewoon haar werk zou kunnen doen. En dat voor een partij, de VVD, die het hardste roept dat mensen die onvrijwillig in de WW of WAO terecht komen profiteurs zijn. 
Hopende dat de film en het boek een groot succes worden en ze er dus veel geld aan gaat verdienen en het maken in de tijd dat ze ergens anders voor ingehuurd is.
De politiek moet het voorbeeld geven roepen ze dan in koor daar in den Haag.
Waren er eerst nog twijfels dat ze of door de bedreigingen wegbleef of weggehouden werd. Nu niet meer, ze geeft zelf aan hier geheel vrijwillig voor te kiezen. Niks ach en wee dus, niks zieligs aan, ze neemt heerlijk de tijd om haar toekomst zeker te stellen op kosten van de samenleving, met een ruim loon, zeer grote kosten aan beveiliging etc.
De bedreiging valt ook wel mee als je hoort dat geheel journalistiek den Haag weet waar ze zit, in tegenstelling tot Wilders die maar blijft verkassen daarvoor. Niet inhoudelijk maar wel petje af voor zijn moed en eerlijkheid. Hij doet gewoon zijn politieke werk en laat zich niet wegjagen. In tegenstelling tot Ayaan die er lekker van profiteert en nota bene zo dom is dat ook nog zelf te bekennen. 
mensen in bepaalde wijken die zich ook elke dag weer bedreigd voelen door hun omgeving, een uitkering hebben krijgen huisbezoeken om te zien of ze de uitkering wel echt nodig hebben. Om flutredenen worden ze gekort of de uitkering helemaal afgenomen. We noemen ze fraudeurs, oplichters, enzovoorts. Zieke mensen gaan we massaal herkeuren om te zien dat we toch maar de uitkering kunnen afnemen terwijl er schijn van kans op werk is.
Maar als je gekozen volksvertegenwoordiger bent staat de weg vrij om er lekker van te profiteren, niemand die je wat in de weg legt, zelfs niet als je dat gewoon toegeeft.
Ze blijft in de politiek zegt ze, en bij de VVD, om te zorgen dat ze aankomende tijd genoeg inkomsten heeft om goed te leven en te kunnen werken aan de film en haar boek. De VVD doet er niks aan natuurlijk want ze is goed voor een x-aantal stemmen dus het dametje heeft voorlopig haar kostje gekocht. Mocht het zijn dat het boek en de film een echt succes zouden worden en ze binnenloopt dan kan je verwachten dat ze straks een keer haar hielen ligt en verdwenen is naar Verweggistan, het zou me niks verwonderen. 

Ger


**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list