Onderzoek HM's Max vdr Stoel en Weisglas

Fritz van Rikxoort fritz at RIKXOORT.DEMON.NL
Wed Nov 24 17:41:10 CET 2004


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Heel goed om het hypocriete geblaat van Balkenende te doorbreken dat het niet strafbaar zijn van gelovige doodswensen geen probleem is als we zijn fatsoen maar volgen, met een onderzoek op verzoek van alle kamerfracties naar doodswensen van godsdienstfanatici naar gekozen volksvertegenwoordigers.

Maar wat doen we aan idem en erger gedrag op straat en elders jegens gewone mensen?

En waar waren de linkse en rechtse geloofspartijen gister toen een eerste stapje kon worden gezet om de gruwelijke voorkeursbehandeling van levensgevaarlijke geloofsonverdraagzamen af te schaffen?

En waar was de verontwaardiging over Weisglas die zogenaamd als kamervoorzitter van mening was dat in strijd met de kieswet gekozen volksvertegenwoordigers hun zetel moeten inleveren als ze niet horig zijn aan medekieslijsters of achterliggende partijtjes? Wie verzette zich tegen nu weer de bijna unanieme stemmingmakerij vanuit de politieke en hun sjoernalistieke kringen tegen Geert, uit jaloezie om zijn vele zetels in de polls?

En waar blijft het onderzoek naar de adviezen van HM's 80-jarige Minister van Staat PvdA-er Max van der Stoel die zoals Thom de Graaf dat zo goed kon met Anne Frank vorige week Geert Wilders in het AD op één lijn zette met een burgeroorlog in Macedonië en brandstichtingen in Nederland, en de "grote" partijen opriep tot een onzindelijk kordon tegen Geert en zijn miljoen(en) kiezers in de polls?

Het klimaat van verdachtmakingen en oproepen tegen vermeende gevaarlijkheid van gewone mensen is weer eensgezind vanuit hoge politieke regenten geschapen, de hypocrisie jegens gewone mensen die in hun eigen woorden daaraan mee gaan doen vind ik ongepast. 

Pak eerst die enge Max en schandelijk de democratische regels schendende Weisglas aan, geef zelf het geode voorbeeld, en preek niet tegen je kiezers, denk zelf na, en stel paal en perk aan de verloedering ingeleid vanuit de hoogste kringen.

Fritz

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list