Donner zelf ook gearresteerd na klacht NVIH COC

Fritz van Rikxoort fritz at RIKXOORT.DEMON.NL
Tue Nov 23 23:43:15 CET 2004


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Zojuist meldde de homoseksuele procureur generaal J.L. de Wijkerslooth dat na een klacht van de NVIH COC minister Donner van Justitie is gearresteerd op verdenking van homofobie en het onnodig kwetsen en beledigen van gewone seksuelen. De door hem deze week namens de regering inclusief HM de koninging gebruikte kwetsende en beledigende term homofilie was lang in onbruik geraakt sinds seksualiteit al enige jaren niet meer als een ziekte werd erkend door de Raad voor de Gezondheidszorg. 

J.L de Wijkerslooth maakte er geen geheim meer van dat Donner eigenlijk al heel lang Ter Beschikking van de Regering was gesteld vanwege zijn behandeling van een wel erkende ernstige ziekte waaraan hij lijdt: homilie. Homilie is een vorm van prediking, die zich kenmerkt door een rustige en heldere uiteenzetting van die gedeelten der mensontheiligende schriften welke in het evangelie en het epistel van "de mis" voorkomen. "What's in a name", aldus de Wijkerslooth op zijn bekende bekakte dictie.

Donner schijnt ondanks de genezende uitvoering van zijn taakstraf de draad van de epistelen al enige tijd een beetje kwijt te zijn. Zijn gewraakte regeringsbrief zou als ironisch epistel bedoeld zijn geweest en niet als strafpredikatie. Maar nu het onderzoek naar de vervolgiong van onnodig kwetsen en beledigen begonnen is kan het OM zijn taken niet langer laten liggen, aldus J.L. de Wijkerslooth, die Donner overigens een schikking zal aanbieden in overleg met zijn NVIH COC: "Een leuk taakstrafje weten we wel te bedenken, en Donner is zelf ook altijd wel voor een geintje in, dus..."

Een verzoek van HM de koninging haar persoonlijk adviseur op borgtocht voorwaardelijk vrij te laten werd afgewezen, vanwege de grote kans op recidive bij de aan homilie lijdende minister van justitie. "Bovendien moeten we juist met de minister van justitie het goede voorbeeld geven", aldus J.L de Wijkerslooth. Dat hij als OM-baas zelf ook regelmatig diep gekwetst en beledigd werd door zijn minister zou met de opportuniteit van de arrestatie en vervolging van zijn minister overigens niets te maken, verzekerde de Wijkerslooth: "Ik ben natuurlijk zelf ook homo, maar ik kan werk en het jongetje goed scheiden, dan zeg ik altijd even in mezelf: potverDonner, potverButtiglione: h..o, nu even alleen OM."

Naar verwachting zullen er de komende dagen nog wel een paar arrestaties in hoge kringen volgen, aldus De Wijkerslooth gniffelend: "We zitten er als OM-ofielen bovenop... hahaha".

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list