"Ze" onderdrukken hun vrouwen.

Ger gmw.arts at HOME.NL
Sat Nov 13 14:58:11 CET 2004


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Ze, de moslimmannen onderdrukken hun vrouwen.
Je hoort het telkens weer, vooral Hirsi, Wilders en meer van die mensen roepen dat graag in het algemeen. Zie ook de film van Hirsi en Theo. Daar bleef het niet bij onderdrukken maar gaf men de indruk dat alle moslimmannen hun vrouwen ook nog mishandelen.
Natuurlijk zitten er zulke mannen tussen net als er van die mannen tussen de Nederlanders zitten. Daar is het niet mee goed gepraat natuurlijk en dat moet worden aangepakt. 
Maar er is ook een andere kant. De diepgelovige moslimvrouwen die er van overtuigd zijn dat het hun rol is om "minderwaardig" te zijn (lees zich gedragemn) tov hun man. In onze ogen wellicht erg vreemd maar het is er wel. De vraag werpt zich dan op of het onze taak is ons daarmee te bemoeien. Mogen we dat eigenlijk wel, die vrouwen hebben tenslotte net zoveel recht op hun manier van beleven van hun geloof als wie ook.
Er zijn overigens ook moslimparen waarbinnen de vrouw wel degelijk de broek aan hebben, ik ken ze persoonlijk. Daar speelt de koran geen boventoon maar ze zijn er wel degelijk. Maar dat terzijde.
Moeten (mogen) we de zeer gelovige vrouwen er van overtuigen dat het "verkeerd" is wat ze geloven? Verkeerd in onze ogen misschien, naar onze opvattingen, maar in hun ogen heel normaal. Gaat ons dat eigenlijk ook maar iets aan? Gaan we ons dan niet met hun geloof of hun beleving ervan bemoeien?
En als het hun geloof is en zij dit dus op vrijwillige basis zo accepteren mogen we het dan eigenlijk nog wel onderdrukking noemen?

Ik ben daar nog niet uit, vandaar de vraag hier op de lijst.

Ger


**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list