De Duitse voedingsbodemaanpak van terreur

Fritz van Rikxoort fritz at RIKXOORT.DEMON.NL
Sat Nov 13 10:46:08 CET 2004


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Duitse oud-minister waarschuwt Nederland
http://www.telegraaf.nl/binnenland/15556311/Duitse_oud-minister_waarschuwt_Nederland.html
RIJSWIJK - De Duitse oud-minister van Binnenlandse Zaken Gerhart Baum heeft Nederland gewaarschuwd niet dezelfde fouten te maken als zijn land deed tijdens de RAF-terreur. Hij sprak donderdagavond in het tv-programma NOVA. 

In de jaren zeventig nam de Bondsregering vergaande maatregelen om de terreur van de Rote Armee Fraktion te bestrijden. Die hebben volgens Baum averechts gewerkt. "Bij de bestrijding van het terrorisme hebben we de rechtsstaat die we wilden verdedigen, beschadigd. Veel meer dan nodig was" , aldus de ex-minister. 

Baum zei dat te veel mensen als verdacht werden beschouwd, waardoor niet meer effectief kon worden opgetreden. Het kabinetsbeleid werd vervolgens drastisch gewijzigd. "De kleine kern bestond uit hooguit vijftig actieve daders, moordenaars. Die waren niet te bereiken, maar hun duizenden sympathisanten en helpers wisten we wel te bereiken. Toen hield het terrorisme op", aldus Baum. 

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list