Kassandra (Was: Re: Balkenende oorlogmisdadiger)

Hein van Meeteren heinwvm at CHELLO.NL
Fri Apr 23 11:31:57 CEST 2004


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

At 10:23 23-04-2004 +0200, Henk Vreekamp wrote:

>Als voormalig premier, conservatief en socialistenhater, Dries van Agt in
>NOVA-tv stelling neemt tegen de invasie in Irak (op leugens gebaseerd) en
>de Nederlandse bijdrage aan de bezetting betreurt, dan moet er toch heel
>wat meer aan de hand zijn dan de leidingen van VVD, CDA, LPF en D66 beweren.

We worden wakker.
Waarom denkt ge, goede vrind, dat ik heb geprobeerd het congres wakker te schudden in november 2003? Waarom moest ik toen oplopen tegen ene muur van jamaren en ingewikkelde nuances?
En tóch is het congres meegegaan. Tóch geeft het congres een principiële veroordeling van de oorlog en de bezetting uitgesproken. In grote meerderheid zelfs.
Maar daarvan bleek niet veel in de uitingen en de houding van de fractie....
En dan zal ik ued. een voorspelling doen. Nederland gaat om. Zoals Spanje, Honduras, Polen en misschien nog meer landen. We kunnen tulpen blijven noemen naar mevrouw Bush en onze 'warme banden" met de VS blijven benadrukken, maar we gaan om. En dan, als het opportuun is, dan zegt D66: ' we zijn atijd al tegen de oorlog geweest, we hebben altijd al gepleit voor een enquete '.
D66 sluit zich dan namelijk weer aan bij de stroming die dán domineert, zoals dat altijd gebeurt (we hebben geen principes, we waaien mee, en als ik dat roep dan krijg ik billenkoek, want principes zijn "onwrikbare standpunten waardoor we ons niet wensen te laten gijzelen"...-makkelijk hè...).

Maar ik zal een etter zijn. Ik zal zeggen Waar Waren Jullie Bert En Boris Toen Het Ertoe Deed?
Waar waren jullie, lieve Borissen en charmante Lousewiezen enz. toen een heldere uitspraak van jullie verwacht werd? Toen een standpunt, een POSITIE noodzakelijk was?
Nee, lieve collega's, jullie zaten een beetje te mitsen en te maren en te enerzijdsen en te anderzijdsen. En dat mag best als iets nog afgewogen dient te worden, maar het is dodelijk als een standpunt ingenomen MOET worden....

En zo zal ik de Kassandra van deze progressief liberale partij zijn en blijven, met nog een paar zusters en broeders die aan de marge mogen meekletsen. Je mag zien en je mag roepen, maar je straf is dat er niet geluisterd wordt.
Wee mij, arme Kassandra......

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list