Een overvloed aan werk in Nederland

Ger gmw.arts at HOME.NL
Wed Sep 17 07:07:40 CEST 2003


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Volgens minister de Geus is er een overvloed aan werk in Nederland. Dat mochten we gisteren horen uit zijn mond.
Er komen per jaar 700.000 vacatures open. Door mensen die met pensioen gaan en naar het buitenland vertrekken etc.
Als we het aantal werkelozen en mensen met een volledige WAO eraf tellen komen we bij lange na niet aan dat aantal en moeten we dus concluderen dat er geen werkeloosheid bestaat in Nederland. Althans, dat is de logische redenering als we de minister mogen geloven. Het CWI moet volgens zijn redenatie iedereen die zich inschrijft voor de WW onmiddellijk kunnen verwijzen naar een baan.
Die werkeloosheid hebben we wel en dus mogen we concluderen dat hij zijn werk niet goed doet en dat hij af moet treden.
De 14.000 werkelozen die er nu per maand bijkomen hebben alle kansen, zei hij letterlijk, ook als ze ouder dan 55 zijn. De kans op een baan wordt verhoogd door mensen hun uitkering af te nemen heet het.
We kunnen het niet maken, aldus de minister, om van de jongeren te verlangen op 90 Euro per maand te betalen voor regeling zoals de VUT, waar ze straks toch geen gebruik van kunnen maken. Dat we dat nu wel doen mensen die er al tientallen jaren voor betalen is niet van belang.
Een minister president, tot voor kort schreef ik dit nog met hoofdletters, die op geen enkele vraag van een journalist antwoord geeft. Op een voorbeeld van een gehandicapte waarvan was uitgerekent dat hij nog 8,5 Euro per maand overhield voor kleding en andere zaken was zijn reactie dat hij niet kon ingaan op individuele kwesties. Alsof de persoon in dit voorbeeld de enige gehandicapte in Nederland is.

DE VVD wil nog meer ombuigen om meer politie op straat te krijgen en het CDA wil nog iets proberen te redden van het sociale gezicht door voorstellen te doen voor het flexpensioen. Alsof men nog niet weet dat ze dat toch niet redden, maar daar gaat het ook niet om.
En D66? D66 is het volledig eens met de voorstellen. Als een kleuter zit Dittrich tussen de grote mensen van het CDA en VVD die hem schijnen te zeggen dat hij zijn mond moet houden als grote mensen praten. Aan tafel met van Aartsen was men al bijna aan de fusie toe van VVD en D66, er was toch bijna geen verschil meer was de conclusie van de heren.
We hebben ook nog zoiets als het milieu, ooit een D66-kindje, maar dat past wel onder het vloerkleed.
Hopelijk wordt men nog op tijd wakker en misschien, als we diep in hun hart zouden kunnen kijken, zijn ze dat al en kunnen ze zich hopelijk de haren wel uit hun kop trekken omdat ze hieraan begonnen zijn. 
Een troost, Dittrich zei wel op een heel dualistische wijze dat hij het er volledig mee eens was.

Veel sterkte allemaal met de verwerking van deze ellende.

Mvg,

Ger



**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list