veto

Tjerk Jouwstra tjouwstra at WXS.NL
Fri Dec 12 21:16:50 CET 2003


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Muntdropliefhebbers,

Nederland wil het dit keer hard spelen bij de huidige Euopese top over een nieuwe Europese, dus ook Nederlandse constitutie. In het NRC van vanavond stond onder meer het navolgende:

Volgens bronnen rond het kabinet zijn de harde Nederlandse uitspraken vooral ingegeven door de vrees te slap te lijken in de ogen van kiezers bij een referendum over het grondwettelijk verdrag

Het komt mij voor, dat deze opstelling veeleer zal leiden tot een afwijzing van het voorstel in het referendum, zodat Nederland zometeen met de gebakken peren zit. Voor alle duidelijkheid: een terugkeer naar de gulden heeft voor een open economie als de Nederlandse geen enkele zin, doordat we onze producten dan alleen nog bij een gierende binnenlandse inflatie makkelijk kunnen exporteren, en in wezen is de euro er al sinds 1999, toen de ondrlinge wisselkoersen definitief werden vastgesteld. Alleen heette hij toen nog de gulden. En klaagde niemand, behalve Jan Salies handelsgeest.

Maar hoe dan ook, de opstelling van de huidige regering toont maar weer eens knalhard aan, dat Nederland Europa niet aan zijn eigen burgers kan verkopen.

Groet,

Tjerk


**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list