Weer een grandioos voorstel van de VVD

Ger gmw.arts at HOME.NL
Mon Dec 1 12:24:48 CET 2003


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Hedenmorgen in het nieuws.
De VVD wil de ww-duur terugbrengen naar 18 maanden zoals in Duitsland. Weer zo'n voorstel om onze sociale verworvenheden af te breken en terug te brengen naar het niveau van de landen die straks onze arbeidsmarkt gaan overspoelen. 
Uiteraard komen ze dan weer dat het alleen voor de nieuwe gevallen gaat gelden. Maar de nieuwe gevallen zijn dan de mensen die tientallen jaren een flinke WW-premie betaald hebben en er helaas en ongewild gebruik van moeten maken. En weer onder het motto dat de mensen dan meer kansen hebben op de arbeidsmarkt. Ja hoor, want als de uitkering wegvalt zijn er ineens veel meer banen beschikbaar. Als we dan allemaal als bijstandsconselent gaan werken misschien wel ja.
Men heeft net een sociaal accoord gesloten met de sociale partners en komt dan hier weer mee. Een duidelijk blijk van een zeer onbetrouwbare overheid, als dit door mocht gaan.
Stelt de VVD dan ook meteen voor om de wachtgeldregelingen van overheidsdienaren en bestuurder terug te brengen naar maximaal 18 maanden?

Men stelt tevens voor om de "Goeden Handdruk" voor werknemers te maximaliseren tot 12 maanden. Waar het al van toepassing is is het eerder een koperen handdruk en lang niet voor iedereen van toepassing. Indien de werkgever een vergunning tot ontslag krijgt van de directeur van RAV krijgt de werkgever al helemaal niks en bij een collectief ontslag is het afhankelijk van het sociaal plan. De kantonrechtersformule is alleen van toepassing bij een ontbinding via de kantonrechter en dan nog moet die dat uitspreken als blijkt dat de werknemer er helemaal niks aan kan doen.

Of je je nu 1 jaar of 40 jaar hebt uitgeslooft voor een baas maakt niks meer uit in een eventuele vergoeding.
Of je nu 5 jaar of 40 jaar WW-premie hebt betaald maakt niks meer uit in de duur van de uitkering.
Of je nu maar even of 40 jaar WAO-premie betaald, als je toevallig net niet helemaal afgekeurt wordt mag je de bijstand in en kan je doodvallen. 30 Jaar kromgelegen voor je huisje dat je mag je opvreten is niet van belang. 
40 of 50 Jaar pensioenpremie betaald is niet van belang, ze speculeren er maar mee op de beurs en kunnen vervolgens niet mee indexeren, het mag en kan allemaal maar.
Jarenlang premie betaald voor de ziekenfonds, die wordt vorig jaar verdubbeld en vervolgens mogen we er voor een deel geen gebruik meer van maken of moeten het zelf maar gaan betalen.

Nog even dan gaan we alle mensen die niet meer (kunnen) werken een verplichte euthanasie geven, zijn we er mooi vanaf toch? Dat is nog altijd humaner dan doodhongeren en kunnen we het toch sociaal noemen.

Gek toch dat er ook nog landen zijn waar de sociale verworvenheden stukken hoger liggen dan bij ons en die het economisch ook nog stukken beter doen. 
De rijken rijker en de armen armer, was is en blijft het motto van de VVD en helaas niet alleen meer van de VVD.

Het wordt nu langzamerhand heel hoog tijd dat de mensen eens op gaan staan en dit a-sociale zooitje naar huis gaan sturen. Maar ja, kroonjuwelen blijken belangrijker dan de kiezelsteentjes van de burger.







**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list