Fw: emancipatie en integratie

gvkooten gvkooten at PLANET.NL
Mon Oct 28 17:38:53 CET 2002


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Beste discussianten,

Ik ga het debat met de allochtone gemeenschap aan over sociale dilemma's. 
Hiertoe nodig ik hen uit (zie onderstaande mail) te reageren op de strips als nieuw communicatiemiddel.
Hebben jullie suggesties en wat vinden jullie van het idee?

Met vriendelijke groet,

Unico van Kooten

----- Original Message ----- 
From: gvkooten 
To: infotheek at maroc.nl 
Sent: Monday, October 28, 2002 5:35 PM
Subject: Re: emancipatie en integratie


Beste heer/ mevrouw,

D66 wil bijdragen aan een samenleving waarin diverse culturen vreedzaam naast elkaar kunnen leven. 

Dit gaat niet vanzelf. Inzicht in de verscheidenheid aan culturen, wederzijds respect en begrip vormen belangrijke positieve bronnen. Hoe kunnen we - zonder te vervallen in een wij-zij verhaal, onnodige emotionaliteit en buitensporige stigmatisering van groepen - dit proces naar een vreedzame, kleurrijke en krachtige samenleving ontwikkelen?

Als kwartiermaker van ongehoord (dit is de vernieuwingsbeweging van D66, van zeg maar onderop) heb ik het idee opgevat te werken met nieuwe communicatiemethoden. Wat heet nieuw? Via strips probeer ik de sociale dilemma's in onze samenleving zichtbaar te maken. Juist door beelden uit te vergroten houden we de mensen spiegel van de werkelijkheid voor. Binnen D66 heb ik o.m. input gekregen van leden met een allochtone achtergrond. Dit verrijkt en helpt enorm.

De strips staan op www.ongehoord.net

Wilt u participeren in de verdere ontwikkeling van strips over de multiculturele samenleving? We zijn geïnteresseerd in hoe onze mensen met een allochtone achtergrond deze samenleving beleven. Wat werkt belemmerend, wat is grappig, wat moet verbeterd. Etc. Vanuit diverse posities belichten we zo de sociale werkelijkheid en geven we aan hoe complex, leuk en indrukwekkend die is. Misschien dat we daarmee de menselijke maat in Nederland weer wat terugvinden.

Hoop dat u deze mail wilt publiceren op uw website maroc.nl

Gaarne ontvang ik input voor vervolgstrips! Laten we gezamenlijk Nederland sterker en menselijker maken.

Met vriendelijke groet,

Unico van Kooten

kwartiermaker ongehoord

Raadslid Ouder-Amstel









ulturen







Hiervoor dient er een klimaat te zijn waarin wederzijds respect en begrip belangrijke bronnen vormen is naar ons idee inzicht in de culturele achtergronden en wederzijds begrip het debat over de positie van islamitische vrouwen met een allochtoonse achtergrond. U weet dat daar de afgelopen tijd veel over wordt gesproken. Daarnaast wil D66 ook graag het debat verder ontwikkelen over de toekomstvisie op onze multiculturele samenleving (hebben autochtonen en allochtonen evenveel kansen op bijv. de arbeidsmarkt, hoe zit het met het welbevinden e.d.) Op de site van de vernieuwingsbeweging staat een forum over mensenrechten/ emancipatie en integratie. Daarnaast willen wij meer via strips communiceren. Ook daarvan staat een eerste voorbeeld op die site. Verder zijn wij bezig een grootschalig project te starten waarmee we rechtstreeks met de diverse groeperingen in debat en aan de slag willen gaan om zodoende bij te dragen aan de gedachte dat Nederland van ONS allen is. Iedereen heeft recht op een waardige plek in deze samenleving. En daarbij gelden de wetten en regels van dit land voor iedereen. 

Gaarne reactie en suggesties voor bijv. vervolgstrips en vervolgacties die wij gezamenlijk kunnen oppakken. Verspreid u deze mail onder uw mensen. 

De eerste strip is te zien als een pilot of proef. Het duurt even voordat de strip er volledig opstaat. Graag reacties over wat je goed vindt en wat beter kan. Het beste kan je wellicht een print maken. Daarnaast zijn suggesties voor nieuwe invalshoeken e.d. welkom. Ik hoop dat dit medium ook een bijdrage gaat leveren aan de discussie over emancipatie, integratie en wie daar allemaal bij betrokken dienen te zijn. Duidelijk is nu reeds dat we iets aan snelheid en formaat dienen te doen. 

 Met vriendelijke groet,

Unico van Kooten 

Raadslid D66 en lid vernieuwingscommissie D66

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list