rtl4 solt met politici en kijkers

Michiel Scheffer D66 mrsch002 at PLANET.NL
Sun Apr 28 11:55:58 CEST 2002


Beste Raven,

Ik heb ook met stijgende irritatie naar de RTL 4 Show gekeken. Irritant was de snelle en korte discussie afgewisseld door lange en irrelevante pauzes. Tocj was het overall een goede sessie voor Thom. Hij sprak niet in haags jargon, had doorgaans duidelijke standpunten en wist de andere te attaqueren zonder zichzelf te verliezen. Hij is ook met weinig scahde door het zorgdebat gekomen. Ik had wel graag gezien dat hij het thema "nieuwe overheid" streker verbind met de problemen in de samenleving: we willen een nieuwe overheid en politiek om onderwijs, zorg milieu te verbeteren.

Ik had natuurlijk ook twijfels bij de opzet omdat de getuigenissen de politici alleen maar in het defensief konden brengen en dus in politiek corrcte nauwelijks te onderscheiden standpunten.

Verder vond ik opmerkelijk:

- de redelijk aimabele onderonsjes tussen Pim en Thom, zonder dat op inhoud werd toegegeven en weer het rotsmoel van Melkert.

- de bevestinging dat Melkert en Dijkstal slechte debatters zijn en teveel in Haags jargon spreken "justitieketen", "tweede tranche", "nominaal".

- de taktiek van Fortuyn om in het fileprobleem geen oplossing te beloven en de zaak bij de burger te leggen, maar tegelijkertijd zijn inpakken van D66 op zorg en onderwijs zonder concreet te worden (daar moeten wij scherper zijn).

- het nut om het CDA aan te vallen (leverde in de eerste twee ronden punten op).

Toch een goede oefening dat ook het beeld gisteren op straat in Den Haag bevestigd (folderen in Scheveningen en Bezuidenhout) dat we terug komen of "het weer goed doen.

VrGR

Michiel Scheffer


More information about the D66 mailing list