America's New War on Terrorism

Fritz van Rikxoort fritz at RIKXOORT.DEMON.NL
Wed Sep 19 17:29:48 CEST 2001


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Beste Hein en anderen,
 
America's New War on Terrorism zou bij consequent doorvoeren van de beweringen en analyses uit Amerika juist binnen de VS heel veel burgerslachtoffers maken bij het terugslaan van alle onzichtbare vijanden gesteund door veertig landen. (Zie tip artikel onderaan.)
 
Hopelijk laten velen zich niet ook door de taal en tekens van Bush. Misschien is dat de bedoelde les die ons is verklaard door de zich razendsnel over internet verspreidende duivelsberichten met tekens (NYC zonder vluchtnummer levert met lettertype wingdings al genoeg schrik op, hoeveel tekensets zijn doorzocht om zo een enge combinatie te vinden) en met het getal 11 (ze lijken allemaal te kloppen). Jij was zeker niet de enige die (even) erg bang werd, Hein, ik kreeg bijvoorbeeld ook een angstbericht van mijn beste vriend van zijn werk die daar bestookt werd door jouw en vele andere duivelse berichten.
 
De angstpsychose moet stoppen, gestopt worden, door ons aller inspanning.

Misschien helpt het concept achter de wrange humor van  The Onion  America's Finest News Source.
"UNITED NATIONS—In a bold gambit hoped to resolve dozens of conflicts around the world, the U.N. announced Monday the establishment of Ethniklashistan, a multinational haven in the West Bank that will serve as a new homeland for Irish Protestants, Hutus, Serbs, and other troubled groups."
http://www.theonion.com/onion3723/west_bank.html

Of over de onjuiste interpretatie van schokkende waarnemingen.
"Archaeological Dig Uncovers Ancient Race Of Skeleton People. AL JIZAH, EGYPT—A team of British and Egyptian archaeologists made a stunning discovery Monday, unearthing several intact specimens of "skeleton people"—skinless, organless humans who populated the Nile delta region an estimated 6,000 years ago."
http://www.theonion.com/onion3545/ancient_race.html

 
Maar controleer ook eens serieuze berichten, zoals over de duizenden, duizenden en duizenden tips die de FBI  (NU INEENS)  heeft gekregen (eng he) en de e-mails van pubers met naam en toenaam uit Arabische landen die scholen met sportvliegtuigjes in Nederland  (OOK) ooit ontvingen (eng he). Allemaal bewust door de media op cruciale momenten verspreide berichten, ook in het serieuze circuit, bijvoorbeeld aan het eind van een enigszins geruststellende en zicht op de realiteit biedende uitzending.
 
Ook bizar maar serieus gisteren in NRC.
Amerikaans terrorismespecialist Bremer (voormalig ambassadeur in Nederland, daarna REAGANS ambassadeur in algemene dienst voor terrorismebestrijding). Hij was voorzitter van de Nationale Terrorisme Commissie die vorig jaar vaststelde dat regering en Congres het gevaar van terrorisme veel te weinig serieus namen. (eng he) Bij Clinton was er volgens hem sprake van falend politiek leiderschap.
De strijd zal in fasen verlopen, voorspelt Bremer. Eerst zullen de VS afrekenen met Afghanistan (...) "en de Taliban omverwerpen. Daarna moeten de terreurcellen in de VS en VEERTIG landen worden opgerold. (... Ze) krijgen te horen: of je vernietigt de terroristenbases of wij zullen het voor je doen. We weten precies waar ze zitten, in de beka'a vallei en op al die andere plekken."
"Vijf a zes jaar geleden is ons de oorlog verklaard. (...) Wij gaan alles doen wat nodig is om daar een eind aan te maken. (...) Overreactie? Het is maar hoe je het bekijkt."

Als mijn kleine woorden u terecht vervelen maar het grote onderwerp niet,
mag ik u opnieuw Slate Magazine tippen?
 
http://slate.msn.com/Earthling/01-09-17/Earthling.asp
 
Over juist de binnenlands te verwachten vele oorlogsslachtoffers en doden onder burgers door de spiraal naar de "nieuwe" oorlog die door de vijand immers al begonnen zou zijn. Hoe het nieuwe misleidende gebruik van een woord bij het onbewust oude begrip ervan mensen op het verkeerde been zet en massaal steun laat geven aan een totale "externe" ouderwets door militairen te winnen oorlog, terwijl de "nieuwe"oorlog juist niet gewonnen en daarna gestopt kan worden ("What Would 'Victory' Mean?" sunday New York Times) door de in respons terugvechtende vijand juist ook tegen burgers binnen het eigen land. Dat is immers toch de totale verandering van de wereld die gepredikt en opgeroepen wordt en tot onze totale reactie aanleiding geeft om dat gevaar met alle middelen te stoppen. Het is van twee-en een. Geloof je niet dat zoveel slachtoffers onder burgers in Amerika en hier gemaakt kunnen of zullen worden, waarom dan de totale oorlog daartegen verklaren?
 
Collateral Damage
By Robert Wright
Robert Wright is the author of The Moral Animal and Nonzero: The Logic of Human Destiny. 

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list