Beiroet aan de Dinkel

Hans Dukker hans.dukker at WXS.NL
Mon May 15 15:07:17 CEST 2000


Henk Vreekamp voert terecht een fundamentele discussie aan over de verantwoordelijkheden van politici.
De leiding , het College van B & W en de controle op de leiding, de Raad, kunnen en mogen zich nier verschuilen achter regeltjes. Als zij beslissingen nemen over de veiligheid van inwoners dienen zij zich altijd af te vragen  " wat als "  Verschuilen achter "wij wisten van niets" wijst alleen maar op het niet onderkennen van de eigen verantwoordelijkheid van de politici.
Een aanklacht van officier van justitie op het Gemeentebestuur om de verantwoordelijkheden van de vergunningverlener aan de kaak te stellen zou een eerste stap kunnen zijn om de bewoners een gevoel van rechtszekerheid te geven.   
Er zullen altijd fouten worden gemaakt door mensen en de verantwoordelijkheid van politici is om de gevolgen van foutief menselijk handelen door een reeks van opeenvolgende waarborgen te beperken. 
Dat hebben alle grote rampen uit het verleden geleerd. Dupont heeft dit reeds aan het begin van 1900 onderkend en alszodanig een fantastisch veiligheidsregime ingevoerd. Met Bopar in India als groot voorbeeld hoe het niet moet.
 
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tuxtown.net/pipermail/d66/attachments/20000515/971478d8/attachment.html>


More information about the D66 mailing list